hannuaro1

Ahdistaako totuus, miljardit bisnesenkeleiden rysään ilmasta

  • Voitteko auttaa
    Voitteko auttaa

"Huippututkijoiden tiukka arvio: Suomen on vähennettävä päästöjä jopa 100 prosentilla"

"Eri tieteenalojen asiantuntijoista koostuva ilmastopaneeli vaatii Suomelle nykyistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa. Suomen pitkän aikavälin päästötavoiteohjelma aiotaan saada valmiiksi jo tällä hallituskaudella." = Yle:n surullinen uutinen kertoo näiden yksittäisten "huippututkijoiden" tasosta. 

 

- Tässä nämä hallituksen nimittämät poliittiset huippututkijat, ilmastotieteilijät vaan puuttuu. Sääntelyjä, veronkorotuksia, rahaa ja vallankäyttöä, näitä tämä komissio nimittää ilmastotoimiksi. Kauhukuvat ja maailmanlopun uhka ovat näillä edunsaajilla välineinä bisneksessä, poliittisena päämääränä on kommunistinen katastrofi.

https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f8049a96b

 

Ilmastonmuutoksesta on selvityksiä oikeiden tutkijoiden toimesta  eikä politiikkaa ole sotkettu tutkimuksiin:

 

Ja yössä mielesi jos kauhistuu, niin pensaskin se karhuks muodostuu.” - "Nämä Shakespearen sanat Kesäyön unelmasta luonnehtivat hyvin tavallisten ihmisten ajatuksia ilmaston lämpenemisestä eli ilmastonmuutoksesta, perusteettomasta pelottelusta maailmanlopulla. Kuinka te saatoitte, tiedeihmiset, media, ympäristöjärjestöt, poliitikot, kaikki! Pitämällä keinotekoisesti hengissä yliampuviin tietokonemalleihin perustuvaa tulevaisuudenkuvaa te rapautitte kansalaisten luottamusta kriittiseen, itseään korjaavaan ja vapaaseen tieteeseen, joka oli ollut sivistyksemme kulmakivi viimeiset 500 vuotta. Parissa vuosikymmenessä ilmastouskontonne hukkasi ison osan renessanssin perintöä."

 

"Vuonna 2009 paljastunut Climategate-tietovuotoskandaali todisti, että erityisesti ilmastogurujen aggressiivinen sisäpiiri pyrki vilpillisin keinoin tukahduttamaan perinteisen tieteellisen väittelyn. Toukokuussa 2007 eräs tunnontuskiin tullut konspiraattori lähetti sisäpiiriläisille huolestuneen viestin: “Mitä jos ilmastonmuutos osoittautuukin vain vuosikymmeniä kestäneeksi luonnolliseksi vaihteluksi? Ne luultavasti tappavat meidät."

https://ilmastorealismia.blogspot.com/2015/01/ilmastoharhan-lyhyt-historia.html

 

Ei ole kiva olla ruumiskasan päällimmäinen.”

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/suursijoittaja-fagernas-ja-kauhujen-aika/049be181-1527-3215-aeec-9bc3c930aa97 

Uutinen 7.11.2008: - "Viime vuoden elokuussa Fagernäs löi rahat yhteen kahden muun suursijoittajan Esa Karppisen ja Pertti Laineen kanssa. He perustivat näyttävästi Taaleritehtaan, joka tarjoutui hoitamaan Suomen vauraimman prosentin omaisuutta." 

 

Kaisa Hernberg: - "Toimin myös enkelisijoittana cleantech-alan startup-yrityksille. Vihreissä toimin puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana. Syyskuusta 2017 presidentinvaalien loppuun 2018 toimin myös Vihreiden puoluesihteerin sijaisena. Sekä työssäni että politiikassa päätavoitteeni on edistää liiketoiminnallisten ratkaisujen kehittämistä ilmastonmuutoksen ja ympäristötuhojen torjuntaan. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, ja sen torjunta on valtava globaali liiketoimintamahdollisuus." 

 

- Ilmastotoiminta on valtava globaali bisnes, rahaa tulee kuin roskaa tukena valtiolta huuhaa bisneksen pyörittämiseen, vrt syöttötariffi tuulivoimalle.. Ja kaikki onkin harhaa vaan, ilmasto vaihtelee luonnollisesti vuosikymmenten aikana. Pelottaako totuus valheella ratsastavia bisnesenkeleitä. Kansan kärsivällisyydellä on rajansa.

 

Miksiköhän nämä huippututkijat eivät tehneet vertailuja Saksaan nähden, joka on viime vuodet aivan erityisellä vimmalla tehnyt vihreitä uudistuksia? Eivätkä myöskään "kiireen" vuoksi ehtineet laskea kustannuksia.

 Saksasta löytyy vastaus siihenkin, mitä tuo 100 % vähennys tarkoittaa tavalliselle kansalaiselle.

https://reason.com/blog/2018/06/18/germany-flops-on-climate-change-goals

 

"Lähtökohta oli, että investoijille haluttiin taata tietty sähkön hintataso ja varmistaa investoinnit, oli hinta sitten ylhäällä tai alhaalla. Ajateltiin enemmän takuuhintaa eikä sitä, mitä se maksaa valtiolle." (mielivaltaista ideologiaa, veronmaksajan piikkiin)

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/kerran-viela-tukisyopoksi-osoittautunut-syottotariffi-ei-mitaan-perimmaista-virhetta-tehty-6727814?utm_source=Teta_Aamukirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Aamukirje

 

Piiri pieni pyörii.. - Tehtiin ensin fiba, virhe, moka, mutta kun kansa maksaa niin eiköhän se vielä yhden "huippututkijoista" koostuvan komission kulut kestä.

 

"Fiban perustettiin joulukuussa 2010 noin 20 yksityishenkilön voimin. Perustajien joukossa oli muun muassa Juha Kurkinen ja Jari Ovaskainen. Finnish Business Angel Network eli FiBAN (mediassa usein myös Fiban) on suomalainen yksityisten enkelisijoittajien voittoatavoittelematon yhdistys ja yksi maailman suurimmista bisnesenkeliverkostoista.

 

"Yhdistyksen tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoitustoimintaa listaamattomiin yrityksiin, joilla on mahdollisuus kasvuun." 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Fiban

 

Minimi pääomalla perustettuja firmoja on tullut Suomeen syöttötariffi/takuuhinta lain jälkeen satoja tuulivoima lahkon uskoa ilmastonmuutoksessa "ilmaston lämpenemisen uhkaa" poistamaan.  - Esim: "TuuliWatti Oy on energiayhtiö St1 Oy:n ja S-ryhmän S-Voima Oy:n omistama teollisen tuulivoiman osakkuusyritys. S-Voiman omistavat SOK ja alueosuuskaupat. Vuonna 2009 perustettu yhtiö kehittää ja rakentaa tuulipuistoja maa-alueilla tähdäten lähivuosina merkittävän tuulivoimakapasiteetin rakentamiseen eri puolille Suomea."

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/tietoa-meista/jasenet?pageNum=3

 

”Tuuliwatin kautta yli kaksi miljoonaa suomalaista [S-ryhmäläistä] omistaa kotimaista tuulivoimaa ja hyötyy siitä. Rahat kiertyvät kansantalouden hyväksi”, sanoo Tuuliwatin toimitusjohtaja Jari Suominen.

 

Vanha totuus on: "Mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei todellakaan ole totta." - Sähkölaskun nousu ja veronkorotukset ovat seurauksena ilmastotoiminta bisneksestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmastonmuutos on syynä Suomen myyntiin, pala palalta niin kauan kuin myytävää riittää.
https://www.facebook.com/Sakarikar/videos/52558369...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Maailmalla ei ole havaittu ilmaston lämpenemistä kohta 20 vuoteen. Sen sijaan olemme saaneet nauttia ilmaston luonnollisista muutoksista eli vaihteluista vuodesta toiseen. Vaikka lämpeneminen on ollut pitkään poissa, tosiuskovaiset ummistavat tältä silmänsä ja etsivät milloin mistäkin merkkejä lämpenemisen lomalta paluusta. Todellisuudessa vanha kunnon ilmaston lämpeneminen on kuopattu kaikessa hiljaisuudessa, ja ilmastonmuutoksellakin on jo toinen jalka haudassa."

https://ilmastorealismia.blogspot.com/2016/01/on-h...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Juha Sipilä haluaa enää vain uusiutuvaa energiaa – ”valtava virhe, miten he selittävät tämän?”

– Ne, jotka ovat jo tuskastuneet maamme täyttämisestä kalliilla, tehottomalla ja maisemaa pilaavalla tuulivoimalla, saavat heittää toivon järkevämmästä ja oikeudenmukaisemmasta energiapolitiikasta. Käytännössä kampanja tekee meistä entistä riippuvaisempia tuontisähköstä, Korhola sanoo.
https://www.verkkouutiset.fi/juha-sipila-haluaa-en...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmaston lämpeneminen on nyt rahasampo, asiaa ei voi ymmärtää ne tutkijat jotka saavat tuloja siitä etteivät ymmärrä asiaa.
"Monen tutkijan, viherteknologian kehittäjän ja vihreän poliitikon leipä taitaa olla syklien mukana jäätyvästä "ennennäkemättömästä" lämpenemisestä riippuvaista.
Useat tutkimukset osoittavat, että on ”syytä epäillä” aurinkoa, josta tulee yli 99,9 prosenttia maapallon energiasta."
Antero Ollila
https://ilmastorealismia.blogspot.com/2015/09/kun-...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näkökulma: "Hiilineutraali tulevaisuus" maksaa hunajaa
"Paras toivoa mahdollisimman tyyntä ja puuskatonta säätä, kirjoittaa Olli Ainola.

Mari Kiviniemen (kesk) porvarihallituksen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen junttasi tuulituet vuonna 2010. Suomen talous oli jo romahtanut, mutta se ei haitannut vaaleihin valmistautuvia päättäjiä.

Vihreiden Oras Tynkkynen imarteli Pekkarista onnesta soikeana. "Ensiluokkainen esitys", Tynkkynen ylisti ja vielä kiitti ministeriä nimeltä mainiten."
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012119049097_...

Vaaleihin valmistaudutaan taas ja virheistä pitäisi ottaa opiksi, riittääkö poliitikoilla kantti myöntää tuulisähkön tukemista virhe ratkaisuksi ilmastonmuutoksessa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Yksittäisiä tuulivoimaloiden romahtamisia sattuu kiihtyvään tahtiin, asukkaat joutuvat pelkäämään näitä jo liikenteessä. Tien viereen rakennettu tuulivoimala voi romahtaa ajoradalle, onneksi Suomessa ei ole rakennettu tuulivoimaloita maantien viereen muualla kuin Porissa.
https://climatechangedispatch.com/germanys-wind-fa...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Villiintynyt tuulivoimala oli lopun alkua Reposaaressa"
"Porin Reposaareen johtavan tien varressa vuodesta 1999 sähköä tuottaneet tuulivoimalat poistuvat lähivuosina käytöstä eikä niiden tilalle tule uusia samaan paikkaan. Viime torstaina yksi voimaloista hajosi, minkä takia Reposaaren maantie jouduttiin sulkemaan."
https://yle.fi/uutiset/3-7200837

Nämä tuulivoimalat luvattiin purkaa yhden rikkoontumisen jälkeen, siiven kappaleet lensivät tielle ja tien yli. Onni onnettomuudessa oli ettei siiven kappaleet osuneet autoihin. Loput kolme jäi entisille sijoilleen kun kohu laantui. Uusia on rakennettu kauemmas tiestä, mutta kuitenkin lähelle asutusta. Uskomus on vieläkin poliittisella tasolla että ääni on kuin "jääkaapin hyrinää", todellisuudessa melua on verrattu Hornetin lähtökiihdytykseen.

Kuntien rakennusluvat terveyshaittojen pystyttämiseksi asutusten viereen eivät ole poliittisesti sovittava asia. Sen kieltää laki.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Lämpiääkö vai kylmenee, maksa, hengityselin, sydän, infraäänet, ym. sairaudet joita ei edes tunneta, ei mitään, se on bisnes to bisnes.
Rahat pois pöljiltä veronmaksajilta paremppiin piireihin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmastonmuutos on "Bisnes" ja hyvin tuottoisa, se pysyy hengissä poliittisella voimalla, eli verovaroilla, ja "Rahalla saa vaikka Taivaassa tapella". Ihmisiä ne huippututkijatkin on, kyllä osalle korruption lahjonnan uhriksi antautuneelle tutkijalle raha kelpaa. Luonnetta se vaan vaatii, kun valheeksi tietämänsä raportin esittää tietämättömille poliitikoille todesta.

Tauti luokittelun mukaan T75.2 Värähtelyn vaikutus, Infraäänen aiheuttama pyörrytys on tunnustettu sairaus, jossa tauti on erityinen sairaus, jolla on patologinen tai fysiologinen selitys. Tämä luokitellaan vibro-akustisena sairautena.

Tämä on diagnoosi, ja se on sairaus jonka tuulivoimaloiden ominaisuudet aiheuttaa.
Vibro-oireisen taudin on myös rikostutkimuksessa osoitettu kasvattavan pehmeän kudoksen lisääntymistä, erityisesti kollageenia ja fibroelastista kudosta, joka aiheuttaa sydänongelmia, ja hypertensiota, myös muita fysiologisia löydöksiä on löytynyt.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vake Sipilän hallituksen työkaluna, ja valtion omaisuuden kauppiaana pitäisi äkkiä lopettaa ennen kuin menee loputkin valtion itsessään hyvin toimeentulevat osa-alueet myyntiin, nyt yhteiskunnan etua ei näytä puolustavan kukaan. Jokainen puolue ottaisi vaan omilleen etuja enemmän, ja sen mukaan voidaan myydä vaikka kansallispuisto ulkomaisten jätteenpolttolaitosten tuhkan pesuveden kaatopaikaksi. Fortum sijoittaa Porin tuhkanpesulaitoksen jäteveden purkuputken Selkämeren kansallispuistoa pilaamaan. Demarit tekevät puoluekokouksessa ryhmäpäätöksen jonka mukaan kunnanvaltuustoissa pitää kannattaa tuulivoimakaavaa joka on suunniteltu asutuksen keskelle, esim. Ahlaisten Lampin tuulivoimapuisto.

"Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen perustama valtion kehitysyhtiö Vake mullistaa Suomen valtio-omisteisten yhtiöiden myynnin. Se luo hallitukselle rahavirran, jonka käytöstä se voi päättää kysymättä eduskunnalta."
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005207904....

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Suomen osuus ilmaston lämpenemisen suhteen on arvioitu olevan 0,00 astetta. Kun Suomi vähentää miljardien eurojen voimin 100 % päästöjään, Suomen vaikutus on edelleen tuo 0,00 ºC." - Tyhjän saa pyytämättä, ja jos ahdistaa niin Sote keskuksesta löytyy apua!
https://ilmastorealismia.blogspot.com/2015/06/suom...

Juhani Vehmaskangas

Oy:n perustamisen summa pitäisi palauttaa tasolle jolla se joskus oli.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hallitukselle ikävä juttu häviää julkisuudesta, kritiikkiä ei hyväksytä, se poistetaan netistä melkein heti. Tätä Turun Sanomien juttua ei enää netistä löydy, ja sen takia juttu on kokonaisuudessaan tässä, mutta osoittaa hyvin likaisen pelin luonteen: "Antaa mennä kun on alamäki", kyllä me vielä ennen vaaleja ehditään valtion velkaa lisätä, seuraava hallitus saa sitten murehtia velan maksamisesta. "Bolsevistisella rauhallisuudella" pistetään taseet töihin.

VTV: "Hallitus junaili 90 miljoonaa euroa kyseenalaisesti eduskunnan ohi"

"Valtiontalouden tarkastusvirasto kritisoi tapaa, jolla hallitus junaili soteen liittyvän SoteDigi oy:n perustamista."
KOTIMAA Turun Sanomat 20.6.2018 10:00 62
Päivitetty 20.6.2018 15:29
Rami Nieminen

"Valtiontalouden tarkastusvirasto moitti kovin sanoin hallituksen Ekokem-kauppoihin liittyvää järjestelyä, jossa yhteensä 190 miljoonan euron pottia junailtiin kyseenalaisin toimin. Viraston mukaan yhteensä 90 miljoonaa euroa siirreltiin yrityksestä toiseen, vaikka niiden käytöstä olisi pitänyt päättää eduskunnassa.

Tapaus liittyy vuonna 2016 toteutettuun monipolviseen yritysjärjestelyyn, johon liittyvät Sipilän hallituksen perustama Valtion kehitysyhtiö Vake oy ja niin ikään hallituksen perustama SoteDigi oy.

Vuonna 2016 hallitus myi Ekokemin osakkeita Fortumille. Osakkeista saadut 190 miljoonaa solahtivat Vake oy:n kassaan. Näistä 100 miljoonaa Vake siirsi valtion budjettiin, mutta loput 90 miljoonaa se jätti itselleen uuden SoteDigi oy:n perustamiseen ja pääomittamiseen. Vake perusti SoteDigin lokakuussa 2017 kehittämään soteen liittyvää digitalisaatiota. Perustamisen jälkeen yhtiön osakekanta siirrettiin Vakelta valtion suoraan omistukseen.

Tällä kuviolla hallitus onnistui siis hoitamaan uuden sote-yhtiön perustamisen eduskunnan ohi. Kansanedustajilla ei ollut mahdollisuutta sanoa mielipidettään yhtiön perustamisesta tai siitä, että valtio tukee sitä 90 miljoonalla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan tässä toimittiin väärin.

Tuoreessa raportissaan virasto toteaa, että eduskunnalle olisi pitänyt varata mahdollisuus vaikuttaa 90 miljoonan euron käyttämiseen. Viraston mukaan eduskunnan budjettivalta on tosiasiassa kaventunut jo pidemmän aikaa eikä sitä voida enää pitää täysin perustuslain mukaisena.

Virasto muistuttaa, että lain mukaan hallituksen toimivalta kiinteän omaisuuden hallintaan oikeuttavien osakkeiden myynnistä on rajattu korkeintaan 10 miljoonan euron arvoiseen omaisuuteen. Yritysjärjestelyissä vastaavaa rajaa ei ole määritelty.

– SoteDigi Oy:n perustaminen osoittaa, että valtion omaisuuden yhtiömuotoiset hallintamenettelyt ovat ketteriä, mutta niiden voidaan myös katsoa olevan ristiriidassa eduskunnan budjettivallan toteutumisen kanssa, virasto toteaa raportissaan.

Valtiovarainministeriön budjettineuvos Tomi Hytönen kiistää, että sote-yhtiön perustaminen olisi hoidettu hyvän hallintotavan vastaisesti.

– Ei siinä mitään sellaista ole ollut, eikä mielestäni tarkastusvirastokaan sitä raportissaan kritisoinut. He käsittelivät sitä lähinnä eduskunnan budjettivallan kautta, Hytönen kommentoi.

– Siinä (SoteDigin perustamisessa) on menetelty nykyisen lainsäädännön pohjalta ja hallitus on käsitellyt perustamistoimenpiteet valtioneuvoston yleisistunnossa, hän lisää.

Tarkastusvirasto kritisoi myös Vake oy:n toimintaa yleisemmin. Sen mukaan kehitysyhtiön toiminnan vaikutukset ovat toistaiseksi jääneet vähäisiksi.

– Siihen pisteeseen saakka kun Vakea on tarkasteltu, mitään hyötyjä ei ole ollut. Järjestelyt olisi voinut toteuttaa muullakin tavoin, kertoo johtava tuloksellisuustarkastaja Sami Vuorinen Turun Sanomille.

Hallitus perusti Vaken vuonna 2016. Sen on ollut määrä kehittää ja ketteröittää valtion omistuksia. VTV:n mukaan yhtiön olemassaolosta ei ole ollut sen paremmin hyötyjä kuin suuria haittojakaan. Tosin virasto huomauttaa, että Vaken rahojen negatiivinen talletuskorko on aiheuttanut valtiolle yli 300 000 euron tappiot.

Klo 11.11: Korjattu otsikkoa. Hallituksen toteuttama järjestely oli teknisesti lainmukainen, mutta hyvän hallintotavan vastainen."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomelta vaaditaan esimerkillistä suoritusta ilmaston lämpenemisen hillintään, siihen meidät on hallituksen toimesta sidottu maksajan osaan, ilman järjellistä mahdollisuutta saada joku vaikutus globaaliin ilmastoon. Hallitus toimii ilman suhteellisuudentajua, kusetus kannattaa - tuulivoimakartelli loisii Suomen ja maailmantaloudessa verovaroilla.

Suomi rakentaa tuulivoimaloita ja sijoittaa verovaroja ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi miljardeja euroja, hakkaa tuhansia hehtaareja metsää tuulivoimaloita varten. Tuulisähkön tuotantoa tuetaan myös valtion antamalla takuuhinnalla, aivan sama meneekö sähkö kuluttajan tarpeeseen, silti tuotanto on kannattavaa taloudellisesti. Kyllä tässä on esimerkkiä muille, ilmastorahastoon sijoitetaan vielä aikaisempaa enemmän.

Ilmastonmuutos jatkuu, ilmoja pitelee, on kylmää, on kuumaa, tuulee ja tuiskuaa, sataa vettä, räntää ja lunta. Vuodet ei ole veljiä keskenään, 0,00 astetta voidaan vaikuttaa kaikesta panostuksesta huolimatta ilmaston lämpötilaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset