hannuaro1

Hiljainen tappaja on rantautunut Suomeen

  • Terveys ei ole kauppatavaraa
    Terveys ei ole kauppatavaraa

Tuulivoimarakentamista poliitikot perustelivat alunperin ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä CO2 päästöjen vähentäjänä, tämän takia olisi pakko rakentaa tuulivoimaloita länsirannikolle Suomessa, kun ei rikas, rakas Uudenmaan seutu ota yhtään voimalaa riesakseen, vaikka Helsingissä tuulisähkön ostajat ovat.

Kuitenkin tutkijoiden käsitys asiasta on ihan toinen, esim. Lauri Heimonen ja monet muut vaativat tieteellisten tutkimusten nojalla hallitukselta ottamaan tosiasioihin perustuvan kannan asiaan.

"Pariisin sopimuksen mukaiset, ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä tapahtuvat leikkaukset tuottavat vain menetyksiä. Hallituksen on korkea aika turvautua vaihtoehtoiseen strategiaan, mikä tässä tapauksessa voisi tarkoittaa esimerkiksi asianmukaista varautumista luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin."

 

Suomea pidetään nyt paikkana jossa ei kansalaisten etua valvota hallituksen toimesta, esim. kaivokset, tuulivoimalat ja niiden bisneksiä tukeva väkivaltamonopoli hyväksyy lunastusmenettelyn ulkomaistenkin toimijoiden maanhankintaan. Ensin maapohja otetaan haltuun ns. yleisen edun mukaisesti, ja sitten se myydään hyvällä voitolla kuka vaan sen haluaisi ostaa. - Tämä ei varmasti ole ollut sata vuotta vanhan lain tarkoituksena. Pakkolunastuksen tarkoituksena ei ole anastaa toisen omaisuutta lunastajan oman taloudellisen aseman parantamiseksi joko suoraan tai välillisesti, esimerkiksi myymällä omaisuus eteenpäin, mutta nyt tämä olisi hyväksyttävää toimintaa jopa ulkomaisten yritysten suorittamana. Tuulivoimaa on jo valtion toimesta tuettu verovaroilla lähes miljardilla eurolla.

 

"Google ostaa Suomesta kolmen tuulipuiston tuotannon 10 vuoden sopimuksella – Parjatuille tuille ei tarvetta"

https://yle.fi/uutiset/3-10397696?origin=rss

 

"Googlen kanssa sopimuksen solmineet tuulivoimatuottajat ovat pitkän linjan eurooppalaisia toimijoita: ranskalainen Neoen sekä saksalaistaustaiset CPC Finland ja Wpd Finland.

Googlen energiahankinnoista EU:ssa vastaava johtaja Marc Oman kertoi STT:lle, että sopimusten kesto on kymmenen vuotta.

Hänen mukaansa kymmenen vuotta riittää tuulivoimayhtiöille varmistamaan tuotot."

- Entä terveys- ja ympäristöhaitat, ei niitä olisi, vai olisiko kuitenkin? Tieteellisten tutkimusten mukaan matalataajuinen epäsäännöllisesti sykkivä infraääni on todellinen uhka terveydelle. Asia on tutkimuksilla todettu, ei tosiasian kieltäminen enää mene naureskelemalla läpi, kts. työmiehen kirje ministeri Mattilalle:

 

"Avoin kirje ministeri Pirkko Mattilalle ja muille valtioneuvoston jäsenille; Montako pitää kuolla, jotta vaikenemisen kulttuuri murtuu?

 

Arvoisa ministeri

 

Sosiaali- ja Terveysministeriön (STM) sekä sen alaisuudessa kansalaisten terveydestä vastaavien organisaatioiden, Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) sekä Työterveyslaitoksen (TTL), tarkoitushakuisella tutkimustoiminnalla on vaarannettu ja vaarannetaan satojentuhansien tuulivoimaloiden läheisyydessä asuvien terveys.

 

STM asetti jo vuosia sitten kahden kilometrin turvarajan tuulivoimaloiden ja kiinteistöjen välille (STM/2593/2013). STM ei valvo edes oman päätöksensä toteutumista. Tuulivoimatoimijat rikkovat sitä surutta. Jos olisi kyse mistä muusta tuotannosta tahansa, niin tuotanto olisi pysäytetty ja valtiontuet peritty takaisin.

 

THL ja TTL pyrkivät tutkimuksillaan todistamaan, että liikenteen tuottama infraääni on merkitsevästi voimakkaampaa kuin tuulivoimaloiden infraääni. He käyttävät tietoisesti ja tarkoitushakuisesti dBA-mittausmenetelmää, jolla ei pystytä mittaamaan matalataajuista ja sykkivää infraääntä. Kansainvälisesti on aikoja sitten havaittu, että terveyden kannalta vaarallinen infraääni on mitattavissa ainoastaan dB-lineaari-menetelmällä.

 

Vuonna 1987 suoritettiin ensimmäinen vibroakustisesta oireyhtymästä kärsineen ihmisen ruumiinavaus, jossa löydettiin kardiovaskulaaristen elinten epänormaaleja paksuuntumisia. Tutkimuksissa on havaittu, että sydänpussien ja valtimoiden seinämien paksuuntumat ovat infraäänille altistuneilla monta kertaluokkaa suurempia kuin muilla.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dHPkBNaSnZE

 

Vetoomus ministeri Pirkko Mattilalle ja muille valtioneuvoston jäsenille; Estäkää uuden kansantaudin synty vibroakustisesta oireyhtymästä seuraavilla kiireellisillä toimenpiteillä:

 

1.Pysäyttäkää kaikki alle STM:n kahden kilomerin varoetäisyydelle rakennetut tuulivoimalat.

 

2.Ohjeistakaa lääkäreitä tuulivoimaloiden läheisyydessä asuvien sydämen kaikukuvauksiin aina kun nämä asukkaat valittavat huono-oloisuutta ja sydänkipuja. Nykyisin lääkärit ohjaavat potilaat psykologeille.

 

3.Vaatikaa Ympäristöministeriötä toteuttamaan terveystutkimukseen liittyvät mittaukset dB-lineriaari-menetelmällä.

 

4.Kutsukaa maailman johtava infraäänitutkija Prof. Mariana Alves-Pereira valvomaan,että Ympäristöministeriön tuulivoiman terveystutkimuksen toteuttaminen täyttää korkealaatuisen infraäänitutkimuksen tieteelliset kriteerit.

 

Lopuksi

 

Jatkuva kiistely tuulivoiman terveyshaitoista on syytä lopettaa ja tehdä tutkimukset niin, että voidaan varmuudella sijoittaa tuulivoimat tarpeeksi kauaksi asumuksista ja eläinsuojista vaarantamatta asukkaiden terveyttä. Vaikenemisella ja vähättelyllä ainoastaan lisätään eripuraa ja suuttumusta tuulivoiman läheisyydessä asuvissa. He ovat sairastuneet aidosti. Heillä on Suomen täysivaltaisina kansalaisina oikeus tietää, mikä heidän sairastumisensa aiheuttaa.

 

Ministeri Pirkko Mattila,

Toimeenne kuuluu vastata kansalaisten terveydestä. Ottakaa vihdoin vastuu asiasta ja tehkää päätöksiä, joilla estetään, ettei vibroakustisesta oireyhtymästä tule uutta kansantautia."

 

Helsinki 12.9.2018

Matti Putkonen

Työmies

Perussuomalaiset r.p.

0400 904 447

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Hankinta liittyy Googlen tavoitteeseen tuottaa kaikki sen tarvitsema sähkö uusiutuvilla energialähteillä. Yhtiö kertoo saavuttaneensa tavoitteen jo viime vuonna, mutta tarvitsee lisää sähköä, koska yritys jatkaa kasvuaan."
- Roskaa koko juttu, tietokonesalit tarvitsevat sähköä 24/7 ja houreet 100% uusiutuvasta jäävät fixatuksi tapahtumahorisonttiiin masinoidun ilmastomaailmanlopun tavoin.
https://wattsupwiththat.com/2018/04/10/apple-caugh...
Tuulivoimaloiden suuresta nimellistehosta ei tyynellä ilmalla tule sähköä lainkaan.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

On se niin vaikiaa. Koetan mediasta hankkia kaiken mahdollisen tiedon tuulivoimasta. Just kun lepakot lopettavat itsemurhansa tuulimyllyn lähistöllä, löytyy taas uusia pakahduttavia kansantauteja.

Taistelu tuulivoimaloiden oikeutuksesta tulee olemaan kovaa, mutta epätasaista. Toisella puolella on suuret pääomat intresseineen ja toisella puolella on vain uusiokerronta herra Don Quijoten taistelusta tuulimyllyjä vastaan. Monta päätä tarvitaan Sancho Panza apuun ennen, kuin jotaisn saadaan aikaan.

Alkaako saksan väkiluku laskemaan rajusti tulevaisuudessa. Ehkä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tosiasia yritettiin naureskella kumoon, mutta kun se on totta. Kts. Antero Ollilan blogi aiheesta:
http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231160-...

Ensiksi pari lainausta varsin luotettavina pidetyistä lähteistä:

1. BBC:n uutinen 26.8.2008: ”Ilmanpaine pyörivän lavan ympärillä on alempi kuin ympäröivässä ilmassa. Lepakko, joka lentää tähän alhaisen ilmanpaineen alueeseen, huomaa keuhkojensa laajenevan äkillisesti, keuhkokudoksen kapillaarit räjähtävät (burst), jotka sitten täyttyvät verellä.”

2. New Scientist (uusimpia tieteellisiä tutkimustuloksia kansantajuisesti käsittelevä julkaisu) 25.8.2008: ”Tuuliturbiinit saavat lepakkojen keuhkot räjähtämään (explode). Tutkimuksissa on löydetty, että 90 % kuolleista lepakoista oli sisäistä verenvuotoa, mutta vain 50 %:lla merkkejä fyysisestä kontaktista.”

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Työmies itte kumosi lausuntonsa totuuden, joten minä uskon häneen, kuin kallioon.

Kuka olikaan tehnyt BBC:n uutista koskevan tutkimuksen? Lähdettä kaipaan.

Vaikka NS on mukavaa luettavaa, niin paljon siinäkin on julkaistu totuuksia, joita ei todellisuudessa ole tutkittu tieteenkestävästi.

Varmaan on mitattu paljonko kavitaatio rakentaa sitä alipainetta. Millainen alipaine tarvitaan hajoittamaan lepakon sisäkalut.

Se on varmaa, että lisätutkimuksia tarvitaan, muuten usko tuulivoimaloihin ei palaudu, mutta ei myöskään usko lisäänny.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #17

"Suomessa ei kai olisi tuulivoimateollisuutta ilman ilmastonmuutosteoriaan yhdistettyä varovaisuusperiaatetta. Kuten Tukholman yliopiston Hassler sanoi, politiikkaa ohjaa nyt pelko siitä, mitä pahimmassa tapauksessa voisi ehkä tapahtua. Tuulivoiman haittojen osalta varovaisuusperiaate kääntyy 180 astetta ympäri. Nyt se, ettei tuotteen haittoja ole tutkittu, todistaa, ettei haittoja voi olla."

https://ilmastotiede.wordpress.com/2016/10/16/suur...

Tuulivoimalat tappavat lepakoita (Yleisradio 19.12.2013)
"Tuulivoimalan pyörivien lapojen lähellä on niin korkeat paineenvaihtelut, että se tuhoaa lepakon keuhkojen verisuonet ja aiheuttaa lepakon kuoleman. Lepakon ei tarvitse aina osua niihin lapoihin. Riittää se, että se lentää lapojen läheltä, kertoo Lilley."
Putkonen vaikuttaisi olevan oikeilla jäljillä lepakoiden kohdalla.
http://tvky.blogspot.com/2016/10/rajahtelevat-lepa...

http://www.academia.edu/227807/Barotrauma_is_a_sig...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Germany’s decision to close its nuclear power program and make a big foray into wind and solar energy was driven by orthodox environmentalist ideology." (Saksan päätös ydinvoimalaitosten sulkemiseen ja rakentaa suurena kokeiluna energiantuotanto tuulen ja auringon varaan oli ajettu läpi ortodoksisen ympäristönsuojelun ideologialla) - se on epäonnistunut!
https://lfpress.com/opinion/columnists/beeckmans-e...

Hukkaan on mennyt saksalaisten unelmat ilmaisesta tuulivoimasta.

https://stopthesethings.com/2018/08/16/germanys-re...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja • Energia • 28/2017
Tuulivoimaloiden tuottaman äänen vaikutukset terveyteen"
http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

LÄHTEET

"Alves-Pereira, M. & Castelo Branco, N.A.A. (2014). Letter to the editor re: ’How the factoid of wind turbines causing ‘vibroacoustic disease’ came to be ‘irrefutably demonstrated’. Aust N Z J Public Health. 38 (2). p.pp. 191–192.
Alves-Pereira, M. & Castelo Branco, N.A.A. (2007). Vibroacoustic disease: Biological effects of infrasound and low-frequency noise explained by mechanotransduction
cellular signalling. Prog Biophys Mol Biol. 93. p.pp. 256–279."

Mutta kun "Perussuomalaiset toivat maailman johtavan infraääniasiantuntijan, professori Mariana Alves-Pereiran Lusófonan yliopistosta Lissabonista Suomeen luennoimaan infraäänten ja matalataajuuksisen melun terveysvaikutuksista." niin eipä näkynyt johtavia tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämisen puolesta puhujia paikalla, mistähän se johtui, eikö poliitikko tunnusta virheitään?

"Maailman johtava infraääniasiantuntija: Tuulivoimassa kiinni isot rahat – terveysongelmia ja varoituksia ei haluta ottaa vakavasti"

https://www.suomenuutiset.fi/tuulivoimassa-kiinni-...

"Professori Maria Alves-Pereira Lusófonin yliopistosta on vakuuttunut, että pitkäaikainen altistuminen infraäänille ja matalataajuuksiselle melulle saattaa aiheuttaa ihmisille niin sanotun vibroakustisen oireyhtymän. Alves-Pereira on mukana tutkimusryhmässä, joka on tutkinut työpaikoilla havaittuja vibroakustisia ongelmia 1980-luvulta lähtien. Hänellä on tutkintoja muun muassa fysiikan ja biolääketieteen aloilta."

Pekka Iiskonmaki

Joutsenon myllyt ovat jo ajaneet ihmisiä pois kodeistaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

En ihmettele, professori kertoi esitelmässä että muuttaisi vaikka sillan alle ennen kuin altistuisi matalataajuiselle infraääni haittaan. Äänekkäimmät tuulivoima intoilijat, ehkä vielä ovat sijoittaneet rahat tuulivoimaan, niin näistä löytyy vielä terveyshaittaa naureskelevia. He eivät voi, eivät halua menettää kasvojaan, vaikka eivät he tosiasioita voi muuttaa.

Kansanedustajista näyttää juuri nämä tuulivoimasta omaa etua saaneet jäävän pois. Kyllä nämä puhekoneet osaavat luikerrella omaksi edukseen pois vastuusta, ja kun valtio takaa tuloja tuulivoiman tukemiseksi vielä lisää. Puhutaan motiivista, mutta mikä on näiden ketkujen moraali kun pitää ajaa omaan bisnekseen laki, joka takaa valtion tuen sekunda tuotteelle.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onko sulla tarkempaa tietoa? Kiinnostaisi lähes paikallista asujaa ja entisen opinahjoni proffien tekemiset, ovat hiilihumpan varjolla ja veronmaksajien tuella osakkaina Joutsenon myllykylässä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Onhan niistä Lappeenrannan proffien tuulivoima bisneksistä ollut juttuja, ja myös tuulivoimaa tukevia tutkimuksia on ihmetelty, mutta kun poliitikot saavat mitä haluavat ja kun tiede kehittyy ja korjaa itseään, niin ei voi mitään.

Härskiä hommaa se on ja kun valtion varoilla tehdään bisnestä omaksi eduksi, niin sen takia syylliset olisi tuomittava. Ei nämä lunastusmenettelyllä rikastuvat tee rehellisesti mitään.

https://m.youtube.com/watch?v=M1IYDNZ7Eb4

Pekka Iiskonmaki

#11
En tunne Joutsenoa niin hyvin, mutta alueella on lintujen nimisiä katuja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tässäkin on sen professori ryhmän tuulivoima propagandaa:
https://www.youtube.com/watch?v=HijLJeqQQdM

"TuuliSaimaa Oy:n ja LähiTuuli Oy:n toimitusjohtajana jatkaa TkT Petteri Laaksonen.

– Palvelujen lisääntyvän kysynnän takia itsenäisenä yhtiönä TuuliSaimaa pystyy vastaamaan kysyntään joustavammin. Järjestelyn lähtökohtana oli myös erottaa palvelutyö puistojen omistamisesta. Yritysten johtaminen ja toiminta kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa on näin paljon helpompaa. TuuliSaimaan solmimat maanvuokrasopimukset ovat voimassa ja maanomistajien suuntaan vain yhtiön nimi muuttuu LähiTuuleksi. Hankkeita vie eteenpäin edelleen samat ihmiset, Laaksonen kertoo."
https://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/3636...

"Nämä professorit elävät omassa energiakuplassaan. Siksi ihmettelen, miksi he esiintyvät toistuvasti nimenomaan tieteen edustajina, kun heillä on selvästi läpeensä poliittinen ja muutamilla myös erittäin kaupallinen agenda. Mikseivät he tunnusta suoraan vastustavansa ydinvoimaa, kun se näkyy kuitenkin olevan se ongelma?"
https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/20...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #19

Tätähän tämä, omistusten eli vastuiden ja rahavirtojen hajauttamista ja hiljalleen häivyttämistä. On ky:tä, ay:tä ja oy:tä sisäkkäin, lomittain, pitki poikin samaa yhtä asiaa hoitamassa. Niin moternia, ettei minkään oikeusvaltion rahkeet riitä tulevissa pesien selvittelyissä. Ja veronmaksajat maksaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei Ylen A-studiossa kepun Pekkarinen puhu syöttötariffi saavutuksistaan mitään, ei voi millään pyytää anteeksi että teki miljardien töppäyksen tuulivoiman sujuvoittamisessa. Ei sitä härskiä oman edun mukaista toimintaa voi kansa unohtaa koskaan. Ne monsterit sairastuttivat niin suuren määrän ihmisiä Suomessa.

Pekka Iiskonmaki

Kepun pekkarointi on melko pientä, mitä Kepu on Suomen talouden kurjistanut.

Suuri on ansio myös SDP:llä. Heillä on jakovaraa, mutta ei keinoja talouden kasvattamiseen.

Kokoomus on Holkerin ajoista kadottanut johtoajatuksensa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarisen tuulivoima tuki omalle perheelle oli liian näkyvää ja härski juttu. SDP ja kokoomus ovat ottamassa suuremmat hyödyt, mutta se yritetään pitää kulissien takana. SDP määräsi Porin valtuustoryhmän hyväksymään venäläisten tuulivoima sijoitukset Porin Lamppiin. Ja niin se kaava hyväksyttiin, vaikka vastustus oli paikallisten puolesta enemmistönä.

Muutkin kepun pois jäävät Satakunnan edustajat ovat kytköksissä tuulivoima bisnekseen. Tukipolitiikka on sairasta, ja samalla puhutaan ettei valtio tue itsessään kannattamatonta teollisuutta.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Ei se ole yritystukea, vaan korruptiota.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #20

Suurimmat tukien imijät väittävät ettei Suomessa ole korruptiota, kaikki tehdään asetuksien mukaan.

Ja jos joku valittaa tuulivoima firman toimintaa valehtemalla saaduksi valtion avustusten kuppaamiseksi, ja siitä liian lähelle asutusta rakentaminen on kunnan kaavasuunnittelun virhe, valittakaa kunnalle. Pyysimme tuulivoimaloiden rakennuspaikkoja ja me rakennetaan annetuille paikoille. Syytämme emme päällemme ota, poliitikkojen periaate on hyvin opittu.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

”Terveys ei ole kauppatavaraa”, kyllä se Suomessa on.
”Jos tuote sisältää myrkyllisiä ja vaarallisia aineita on pyydettäessä esitettävä käyttöturvatiedote”.
Esimerkiksi kun myytävistä jäteöljyistä ei voi tehdä käyttöturvatiedotetta kelpaa joskus jostain tuodusta uudesta öljystä tehty käyttöturvatiedote.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Apulaisoikeuskanslerin tuore päätös (4.9.2018, Dnro OKV/158/1/2018)

ASIA: Valitusasian käsittelyn kesto hallinto-oikeudessa

KANTELU

Kantelija on oikeuskanslerille 19.1.2018 osoittamassaan kantelussa arvostellut sitä, että Toholammin tuulipuiston osayleiskaavapäätöksistä tehtyjen valitusten käsittely Vaasan hallinto-oikeudessa on viivästynyt.

Länsi–Toholammin tuulipuiston osayleiskaava on hyväksytty Toholammin kunnanvaltuustossa 23.6.2016, oikeastaan 23.5.2016, ja Vaasan hallinto- oikeudesta saadun ilmoituksen perusteella käsittelyaika tulee olemaan noin 2,5 vuotta. Kantelija on moittinut myös ”Toholampi itäisen puiston” valitusten käsittelyä eli ilmeisestikin Toholampi–Lestijärven tuulipuiston osayleiskaavasta tehtyjen valitusten käsittelyn viipymistä Vaasan hallinto-oikeudessa.

Kantelija on vertailun vuoksi ottanut esiin, että Lestijärven kunnanvaltuuston touko-kesäkuussa 2015 hyväksymistä kolmen tuulipuiston kaavoista tehdyt valitukset on hylätty korkeimmassa hallinto-oikeudessa tammikuussa 2018. Nämä valitukset Vaasan hallinto-oikeus oli hylännyt joulukuussa 2016." - -

- -"Hallinto-oikeus on todennut nyt kysymyksessä olevien valitusten käsittelyaikoihin olleen vaikutusta muun muassa sillä, että hallinto- oikeudessa oli tullut vuosina 2015 ja 2016 vireille poikkeuksellisen paljon yleiskaavoitusta koskevia valituksia, 58 ja 43 kappaletta, johtuen nimenomaan tuulivoimarakentamisen suunnittelun voimakkaasta lisääntymisestä. Kantelijan vertailun vuoksi mainitsemat Lestijärven kunnanvaltuuston vuoden 2015 touko-kesäkuussa hyväksymät kolmea tuulivoimaosayleiskaavaa koskevat valitukset on ratkaistu hallinto-oikeudessa noin 18 kuukauden käsittelyajassa. Vuonna 2014 yleiskaavavalituksia oli kuitenkin saapunut hallinto-oikeuteen 21 kappaletta ja vuonna 2013 vain neljä kappaletta, joten vuoden 2015 alkupuolella vireille tulleita kaavavalituksia oli pystytty ratkaisemaan nopeammassa käsittelyaikataulussa." - -

- - "Vaasan hallinto-oikeus on ilmoittanut pyrkineensä toistuvasti saamaan lisäresursseja voidakseen ratkaista joutuisasti tuulivoimarakentamiseen liittyvät valitusasiat. Marraskuussa 2016 on hallinto-oikeudessa ollut vireillä 64 valitusta, jotka ovat koskeneet 268 tuulivoimalaa, pääasiassa yleiskaavoja, mutta valituksia on ollut vireillä myös rakennusluvista, jotka ovat koskeneet 68 voimalaa sekä suunnittelutarveratkaisuja neljän voimalan osalta. Selvityksessä on katsottu, että neuvotteluissa oikeusministeriön kanssa ei olla menestytty.

Hallinto-oikeuden selvityksessään ilmaiseman mukaan kun tuulivoimarakentamista on yhteiskunnan taholta voimakkaasti tuettu, mutta hallinto-oikeutta ei ole lisäresursoitu, on käsittelyaikojen piteneminen ollut väistämätöntä. Lisäksi hallinto-oikeuden on huolehdittava käytettävissä olevien resurssien osalta työsuojelunäkökohdista.

Kysymyksessä olevan Länsi–Toholammin tuulipuiston osayleiskaavaa koskevan valituksen käsittelyaika hallinto-oikeudessa on ollut kaksi vuotta.

Käsittelyaika on ollut pitkä ja pidempi kuin hallinto-oikeuden ilmoittama yleiskaava-asioiden käsittelyaika noin 12 kuukautta vuonna 2016 ja noin 18 kuukautta vuonna 2017. Katson, että kysymyksessä olevaa kaavavalitusta ei ole onnistuttu käsittelemään kohtuullisessa ajassa." - -

Katso kokonaan täältä:

https://www.okv.fi/media/filer_public/04/2a/042a6d...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

TÄRKEÄÄ KAIKILLE TUULIMYLLYASIOISTA KÄRSINEILLE! Katsokaa alla oleva blogi kommentteineen:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260930-ha...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset