hannuaro1

Hallitus bisnesenkelinä toi suuret tappiot Suomelle

  • Ota rahat ja juokse pakoon
    Ota rahat ja juokse pakoon

Minne katosivat valtiomiehet ja - naiset hallituksen riveistä? Ei valtion tukipolitiikan varaan menestyksensä luoneet henkilöt ole yhteiskunnan etua edistämässä olleet enää pitkään aikaan. 

 

"Valheella on lyhyet jäljet", no niin, näin sanotaan, mutta riittävän pitkät kuitenkin, että unelmien luojilla on oma tulevaisuus valtion takuulla rahallisesti turvattu. Olisipa ihanaa jos energia Suomeen saataisiin ilmaiseksi tuulesta ja auringosta, sekä samalla pelastettaisiin globaali ilmasto uhkaavalta maailmanlopulta. Lyhyen ajan valtionapu vain ei riittänyt, eikä pitkään jatkuvaan apupakettiin ole varaa. Nyt on eletty hetki unelman varassa, rahaa kulutettu unelman ylläpitoon, samalla jäytää sisuksissa totuus unelman särkymisestä. Totuus on tullut esille jo niin laajalla rintamalla ettei sitä pääse pakoon enää millään ilveellä. Ympäristö- ja terveyshaitat ovat länsirannikolla katastrofaalisessa tilassa massiivisten ulkomaisten tuulivoima sijoitusten takia.

https://syte.fi/2018/09/26/matalataajuiselle-melulle-altistuminen-on-tod...

"Nerokas tariffi" ja "ääni on kuin jääkaapin hyrinää" olivat valetta, niin myös "euron tuki tuulivoimalle tuo jopa yli kymmenen euroa takaisin yhteiskunnalle". - "Enhän minä mitään, mutta kun nuo muut". Nämä ei uppoa enää, luottamus on mennyt ja mitä jää jäljelle? - Ei yhtään mitään.

 

Oman edun politiikassa menestyneet ovatkin jättämässä ns. "kansanedustajan" työt uusille henkilöille, toivottavasti saa asiantuntijoiden äänet muutoksen aikaan ja valtion omaisuus alkaisi pysymään paremmin yhteiskunnan käsissä. - Sähköverkot, rautatiet ja liikenneväylät ovat verorahoilla rakennettu, ei tällaista perusinfraa saa ulkomaisiin käsiin myydä. Miettikää jo tehtyjä kauppoja, mitä on seurannut? - Tappioita ja konkursseja, jatkuvaa hinnan nousua (sähkön siirtohinnat ja sähkövero), sote sotkut jatkuu ym. - Terveyttä vaarantava ympäristöhaitta rakentaminen veronmaksajien kustannuksella pitää lopettaa.

 

Ei ole helppoa sakemanneillakaan:

"Saksan liittovaltion tilintarkastusvirasto on syyttänyt hallitusta vihreän energia-siirtymän ( Energiewende) katastrofaalisesta väärinkäytöstä . Varojen tuhlaus on "ennennäkemätöntä". 

- Jutun väliotsikoissa näkyy jo kuinka unelmat särkyy, saksalaisten on taas nieltävä pettymyksen karvas kalkki.

"Ennennäkemätöntä" resurssien tuhlausta; Rahoitusmekanismit ovat "tuskin läpinäkyviä" enää; Hallituksen mukaan "ei tarvitse toimia"; Kansainvälinen uraauurtava rooli menetetty;

https://www.thegwpf.com/germany-risks-complete-loss-of-control-of-energiewende-federal-audit-office-warns/

 

Lahdessa asuva ministeri Iiro Viinanen pohtii kirjoituksessaan hyväveli-verkostoja. Kirjoitus on julkaistu Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulla 5.6.2017.

 

"Suomalainen yhteiskunta on omaksunut erikoisen tavan vaieta havaituista epäkohdista ja siten tehdä mahdolliseksi jatkaa entistä menoa, vaikka se olisi yhteiskunnan kokonaisedun vastaista." 

 

"Kunpa joku edes hieman pöyhisi niin sanottujen hyväveli-verkostojen toimintaa ja henkilökytkentöjä, niin saattaisivatpa syyt löyhään palkitsemiseen paljastua." 

https://www.ess.fi/Mielipide/art2375499    

 

Joitakin pintaraapaisuja on tehty jo, mutta "maan tapa" pitää korjaantua totaalisesti ja välistävetäjät on saatava kuriin niin hallinnossa kuin yhteiskunnassa, valtion velka on liian suuri.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...perusinfraa saa ulkomaisiin käsiin myydä...".
Eiväthän poliitikot mitään myykään. Lahjoittavat pois. Liki 15 miljardin arvoinen Kemirakin "myytiin" 200 miljoonalla. Ei se ole myyntiä, vaan ryöstöä.
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hallituksen härskin tuki on syöttötariffi, sitä varten piti tehdä oikein laki. Sitä perusteltiin ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi. Oli muka pakko vähentää hiilidioksidi päästöjä, sitä agitoitiin ministeri voimin erilaisissa tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi järjestetyissä seminaareissa. Puhujat olivat aivan haltioissaan uudesta energiantuotantomuodosta, se tuotiin vähän väliä esille kuinka monta kerrostalokaksiota voidaan lämmittää tuulivoimalla. Kukaan ei missään vaiheessa tuonut esille haittapuolia. Jokainen hyötyi vaan, silti Helsinki ei tuulivoimaa huolinut alueelleen.

Maanomistaja rikastuu, kunta saa satojen miljoonien sijoitukset ja niistä hulppeat verotulot.. Pelkkää valehtelua, ja vielä kun se roska tulee ministerin suusta, se ällöttää.
Tuulivoima bisnes on valunut kaikessa hiljaisuudessa ulkomaisten sijoittajien käsiin, on venäläisiä ja Luxemburgissa majaa pitäviä firmoja. Tuulivoimaloiden valvomot ovat lähes kaikki ulkomailla, siellä mistä ne ovat tänne tuotujakin.

Voimaloiden omakäyttösähkö ei ole valvonnan alla, vaikka se pitäisi vähentää tuotannosta ja tariffi maksatuksesta. Mätää on ja paljon tässä bisneksessä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ottakaa esimerkkiä selvän asian esittämisestä kansantajuisesti, lyhyt selvitys Porvoon strategian suunnasta. Kevin Servin ja puhe Porvoon valtuustossa:
https://www.youtube.com/watch?v=p-KlNtPFvl8&featur...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

http://aulissaarijrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258...

Tuulivoimasta on kirjoitettu kaikki mahdollinen, mikään ei ole pois sulkenut haittojen suurta määrää. Terveyshaitat yksinään jo torppaisi jokaisen suunnitellun kaavan. Terveyshaitoista ei voida sopia yhtään mitään, sen kieltää laki. Laki on ehdoton tässä kohtaa.
Vielä nähdään kun tuulivoimaloiden rakentajat hakevat lisää aikaa purkutyöhön.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei tätä tietoa naureskelemalla ohiteta, terveyshaittojen aiheuttaminen on rikollista toimintaa.

New post on Suomen ympäristöterveys - SYTe ry

Matalataajuiselle melulle altistuminen on todettavissa lääketieteellisin testein
Tekijä SYTe
Professori Mariana Alves-Pereira Portugalista oli Suomen Uutisten haastateltavana syyskuun alkupuolella. Hänen tutkimusryhmänsä tutkii vibroakustista oireyhtymää, VADia. Sen aiheuttajana on tekijä, jota ei havaita: matalataajuinen melu ja infraääni.

Alves-Pereira kertoo melun torjuntaan liittyen, että historiallisesti tarkasteltuna melun torjunnalla on tarkoitus suojata kuuloa. Tähän kehitettiin dBA-mittaus.

– Se mittaa kuitenkin vain kuuloalueen ääniä, niitä jotka kuulemme hyvin. Se ei mittaa lainkaan niitä ääniä, joita emme kuule, hän sanoo.

– Silti dBA:ta käytetään infraäänen ja matalataajuisen melun mittaamiseen! dBA-mittaus on tieteellisesti kelvoton infräänien mittaamiseen, professori Alves-Pereira toteaa.

Aivan kuten ihmissilmä ei aisti röntgensäteitä tai ultraviolettisäteilyä, ihmiskorva ei yleensä aisti infraääntä. Matalataajuisen melun ja infraäänen luomaan ongelmaan ollaan haluttomia puuttumaan, sillä niille altistuvat monet.

– Haluttomuus puuttua oli olemassa jo kauan ennen tuulivoimaloita. Jos tunnustetaan, että ne ovat ongelma tuulivoimaloiden aiheuttamana, ovat ne ongelma myös muualla, Alves-Pereira sanoo. – Aivan kuten asbestin suhteen tiedettiin, että se on vaarallista ja ihmiset sairastuivat, mutta silti sen käyttämistä jatkettiin. Nyt se poistetaan joka paikasta!

– Lentokenttien lähellä asuvien ihmisten terveydentilasta on tehty hyvin paljon tutkimuksia. Heillä on enemmän verenpainetautia, sydän- ja verisuonitauteja, he tekevät useammin itsemurhia, Alves-Pereira luettelee. Mutta ääni mitataan dBA:na, eikä myönnetä, että ongelma on infraäänessä ja matalataajuisessa melussa.

nurse-2536964_640

Alves-Pereiran tutkimusryhmä aloitti työperäisen altistuksen tutkimisen vuonna 1980. Noin 20 vuodessa he ovat löytäneet olennaisimmat lääketieteelliset diagnostiset kokeet oireyhtymän toteamiseksi.

Saadessaan valituksia noin vuodesta 2000 lähtien kodeista he eivät ensin uskoneet niihin, mutta tekivät kodeissaan altistuneille samat kokeet kuin työperäisestä altistuksesta kärsiville, ja niiden tulos oli positiivinen.

– Jos epäilee, että on altistunut infraäänelle ja matalataajuiselle äänelle, on olemassa kaksi tärkeää testiä, Alves-Pereira sanoo. – Ensimmäinen on keuhkojen toimintaa mittaava pCO2-testi (hiilidioksidiosapainetesti) hengityksen säätelyyn (respiratory drive).

– Eräs harvinaisempi testi arvioi, onko jossain aivojen alueella vammaa. Infraäänelle ja matalataajuiselle melulle altistuneilla tämä testi näyttää positiivista, hän sanoo ja jatkaa: – Toinen, kognitiivinen testi mittaa aivojen vasteaikaa, reaktioaikaa ärsykkeisiin. Infraäänelle tai matalataajuiselle melulle altistuneiden kognitiiviset kyvyt ovat heikentyneet.

Muihin lääketieteellisiin diagnostisiin testeihin palataan blogissa myöhemmin. /-syte

Lue lisää

SYTe | syyskuu 26, 2018 10:51 pm | Avainsanat: environment, health, infraääni, infrasound, low-frequency noise, Mariana Alves-Pereira, matalataajuinen melu, study, terveys, tutkimus, video, ympäristö | Kategoria(t): blogi | URL-osoite: https://wp.me/p7UrSK-58
Kommentoi See all comments
Unsubscribe to no longer receive posts from Suomen ympäristöterveys - SYTe ry.
Change your email settings at Manage Subscriptions.

Trouble clicking? Copy and paste this URL into your browser:
http://syte.fi/2018/09/26/matalataajuiselle-melull...

Thanks for flying with WordPress.com

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Miten vaikutamme näiden asioiden parantamiseksi? YVA-menettelyn kautta. Se on lie ainut virallinen tapa vaikuttaa - vielä toistaiseksi Suomessa, ks. alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261847-on...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Valtion koneistoa ei ihan pieni joukko ihmisiä ihmisiä pysty kääntämään toiseen suuntaan. Tukipolitiikka saa pitää omat sääntönsä tuulivoimaloiden suhteen, kun mikään muu kuin valtion omaa politiikkaa tukevat tutkimukset hyväksytään. Tosiasiat eivät merkitse mitään tuulivoimaa vastaan.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5_U...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset