hannuaro1

Ministerivastuulaki, korruptio ja energiapolitiikka

  • Systeemin pitää muuttua
    Systeemin pitää muuttua

Normaalisti ministerien toimien lainmukaisuutta valvotaan ministerivastuulailla ja ylin valvoja on eduskunnan oikeuskansleri. Lisäksi eduskuntatyöskentelyn perustuslain mukaisuutta valvoo eduskunnan puhemies. - Tuulivoima on eri asia, sitä ei valvo mikään eikä kukaan, tuulee jos ei ole pläkä keli.

Suomeen masinoitiin tuulivoimalla tuotetun sähkön tuotantotuki, laki (1396/2010) syöttötariffijärjestelmä, ns. Pekkarisen "nerokas tariffi", johon voitiin hyväksyä säädetyt edellytykset täyttävät tuulivoimalat. Tuki oli Euroopan avokätisin, tämä mahdollisti tuottamaan Suomeen ulkomailta maailman suurimmat maalle rakennettavat tuulivoimalat, eikä mitään perusteellisia laskelmia tai selvityksiä haittavaikutuksista katsottu tarpeellisiksi, vain sokea ja epärealistinen ideologia ohjasi päättäjiä. "Valtio maksaa, hei mehän tienataan ilmastonmuutos bisneksellä".. - Suuri valtion tuki tuotti Suomessa mittaamattomia ympäristö- ja terveyshaittoja, niille viitattiin naureskellen kintaalla. Vastustajia pilkattiin kaikenmaailman herjoilla joita media mielellään vielä suurenteli julkaisuissaan. (Don Quijote, varokaa lepakot räjähtää, jne.)

 

Korjattavissa olevien vahinkojen osalta pyritään normaalisti siihen, että vahingon aiheuttaja (hankkeesta vastaava) korjaa vahingot. Jos tuulivoima vahingon alulle saattajan esimerkkiä katsotaan niin vahingot korjaa joku muu mutta ei aiheuttaja..

 

- Laki runnottiin eduskunnassa läpi ministeri Mauri Pekkarisen johdolla, vaikka oli tiedossa ministerin esteellisyys joka jätettiin tutkimatta. - "Ne on ihan härskejä"

http://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000898114.html

"Tässäkö Kepun vaalikompastus – IM selvitti Pekkarisen vävyn tuulivoimakytkökset"

http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/266362-tassako-kepun-vaalikompastus-im-selvitti-pekkarisen-vavyn-tuuulivoimakytkokset

 

Eduskuntatyö tuotti kuitenkin rahakkaan tuloksen, nyt Pekkarisella on tarkoitus luistaa vastuusta kuin koira veräjästä ja jättää tuulivahingojen selvitykset tekemättä, ihan kuin syöttötariffilaki puhdistaisi likaisen työn. (Miljardien eurojen yritystukipotti ja leikkausryhmän johtajana Pekkarinen, yllätys: - ei löytynyt mitään leikattavaa) Tuliko tästä nyt maan tapa, edistetään korruptiota eikä yritetä kitkeä edes härskimpiä juttuja pois oman edun tavoittelussa.

"Pekkarinen mieltää itsensä keskustan kärkiehdokkaaksi eurovaaleissa."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/36b53a41-22eb-4c2c-af82-f2604be1ee25

 

Entä muualla EU:n alueella: "Useat Euroopan maat, muun muassa Saksa, ovat äskettäin rakentaneet tai aikovat rakentaa uusia hiilivoimaloita. Tässä esitetään joitakin esimerkkejä tällaisista suunnitelmista."

http://airclim.org/acidnews/germany-still-constructing-new-coal-power-st...

 

Puolassakin edetään varovaisesti, toisin kuin mitä Suomi tekee, 300 metriin ulottuvia tuulivoimaloita kaikki paikat täyteen valtion tuella:

"Varovainen eteneminen on järkevää ja jokainen maa tekee tämän. Katsokaa vaikka Ranskaa, jossa hallitus hidastaa suunnitelmia poistaa joitakin sen hiilivoimaloita vuoteen 2020 mennessä, koska on selvää, että nämä laitokset tarvitsevat tietyillä alueilla luotettavaa ja kohtuuhintaista ​​energiaa kansalaisilleen ennen kuin muita lähteitä ja saatavuutta hankitaan.

 

Kuten kaikki muutkin maat, niin Puolankin on edelleen arvioitava energialähteiden yhdistelmää energiavarmuuden sekä ympäristö- ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tällä hetkellä Puola kohtaa yhä enemmän energian kysyntää eri puolilla maata, jotkut ovat avoimia viemään naapureihin kuten Baltian maihin, jotkut tarvitsevat vakauttamaan ja turvaamaan verkkoansa ottamalla käyttöön yhä enemmän ajoittaista uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvien energialähteiden ajoittainen katkeaminen, mukaan lukien siihen liittyvät kustannukset, on synnyttänyt entistä joustavamman, luotettavamman ja perustasoisen energian tarpeen, jota vain uudet laitokset, kuten Ostroleka, voivat tarjota, ja viimeisimmän ylikriittisen hiili-teknologian ja ilmanlaadun valvontajärjestelmien avulla voimme tehdä tämän tavalla, joka on linjassa Puolan hallituksen taloudellisten ja ympäristöä koskevien tavoitteiden kanssa."

http://biznesalert.com/ge-power-ostroleka-power-plant/

 

Hiilivoimaloiden teknologiaa käydään opiskelemassa Suomen CHP laitoksissa jotka on tarkoitus purkaa, vaikka ne ovat maailman puhtaimmin energiaa tuottavia laitoksia suodatin ym. tekniikan ansiosta.

https://kuntalehti.fi/uutiset/paatoksenteko/helsinki-sinetoi-hanasaaren-...

 

”Huulivoimasta” riita – nyt puhuu Satu Hassi: ”Vanhentunutta tietoa” - Ettekö ihmettele, alan asiantuntijan puheita, suuri valtion tuki olisi muka kuitenkin sähkön hintaa alentava.. - hah haa.

http://demokraatti.fi/huulivoimasta-riita-nyt-puhuu-satu-hassi-vanhentunutta-tietoa/
 

Ja näillä jatketaan, uutta preemio, kompensaatio, tukirahaa huutokaupataan hallituksen toimesta ja maailmanlopun meininki saa jatkua. Syylliset palkitaan huippuvirka nimityksillä tms. säätiö (Sitra) paikoilla jos ei EU:n parlamenttiin pääse piiloon, ja syyttömät (kansa), tuomitaan maksamaan kaikki kulut bonuksineen. - Ei hyvältä näytä, kun jo lasten hyväksikäyttötoiminta otetaan ilmastonmuutos ahdistuksen esille nostamiseen, esim. Ylen toimesta ja lapset pääosissa. Myös Oulussa ja kouluissa tulokset näyttävät pahalta, viattomat lapset nyt ainakin olisi säästettävä maailman pahuudelta ja antaa kasvaa rauhassa aikuisiksi ilman mitään aivopesua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Naapuruussuhteista annetun lain 17 §:ssä tarkoitettua kohtuutonta rasitusta meluhaitan vuoksi tuulivoimaloiden sijoittaminen asutusta häiritsemään on rikos. Tämä on yksi tärkeimmistä laeista joka on sivuutettu melkein jokaisessa tuulivoimahankkeessa.

5 § "Mittaustulokseen tehtävä korjaus", tätä ei ole yhdessäkään hankkeessa otettu huomioon Suomessa, vaikka laki määrää.

"Jos tuulivoimalan melu on impulssimaista tai kapeakaistaista melulle altistuvalla alueella, valvonnan yhteydessä saatuun mittaustulokseen lisätään 5 dB ennen sen vertaamista 3 §:ssä säädettyihin arvoihin."

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20151107

Terveyshaittaa ei voida sopia, se on kansainvälisillä sopimuksilla kielletty. KHO:n Kari Kuusiniemi totesi että "terveyshaittaa ei voi disponoida". (tehdä sopimusta, sopia)

CE-merkin terveellisyys ja turvallisuus vaatimuksia on pakko noudattaa EU:n komission direktiivin mukaan.
https://ec.europa.eu/growth/sectors/construction/p...

Tuulivoima on ylin oikeusnormi Suomessa, valtavia, kuten esim. Pohjanmaalla on tarkoitus Rajamäenkylään rakentaa 64 kpl 300 metriin ulottuvia 7-8 MW:n tehoisia tuulivoimaloita OX2 toimesta. Asukkaat saavat valittaa tai olla valittamatta, aivan sama, niin kuin monessa aiemmassa hankkeessa on tapahtunut: väkivaltakoneisto pitää huolen että tuulivoimalat rakennetaan, vastustuksesta huolimatta. Eikä hallitusta heilauta tässä kohtaa yhtään mikään, mehän tienataan näistä..

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vanha kapinavirsi vois auttaa ahdistuksen keskellä, virsikirjasta tätä ei enää löydy, vaikka kansa sen kyllä hyvin muistaa:

381."Valittaa täytyy totta Ja surra suuresti,
Kun vääryys vallan ottaa Ja pahuus
paisuupi. Mykäkskö tuli kerran Jo kaikki maailma,
Kun oikeutta Herran Ei kenkään julista?

2. Nyt petos, vilppi täällä On noussut kunniaan,
On valhe vallan päällä Ja vääryys voimassaan;
Ei köyhän, kurjan ääntä Viattomuudessaan Kuunnella,
rikas vääntää Lain myöten tahtoaan.

3. Kas lähimmäistään syövät Nuo jumalattomat,
Viekkaudella vievät Sen elot ainoat; Kuin käärme
kiukussansa He korvat ummessa, Ahdistelevat kansaa,
Sortavat vaivaista.

4. Mut kerran Herra kostaa Työt jumalattomat,
Rankaisee ansiosta Ryöstäjät viekkahat, Ne, jotka
täällä veivät Orvolta oikeuden Ja lesken leivän
söivät, Vaivaisen osuuden.

5. Vaan siviät ne kerran Ilolla näkevät Vanhurskauden Herran,
Työt Herran väkevät: Hän kuinka voimassansa Omansa vapahtaa,
Suuressa kunniassansa Pahasta pelastaa.
Haqvin Spegel, (ruots.) s. 1645 † 1714.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sähköiset julkiset kuulutukset ovat huono juttu kansalaisten kuulemisten kohdalla:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/Y...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hesarin kulttuuritoimittaja kysyy, että millä tavalla ilmastonmuutoksesta pitäisi kertoa.

Totuutta vai fiktiota käyttäen?

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006001613.html...

Nythän kaikki kokeilevat fiktiota, totuus kai on se, että ilmasto ei ole enää lämmennyt.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Risto O Toivanen kommentoi ilmastonmuutoksesta näin:

VIILENEEKÖ MAAPALLO?
- Kuva kertoo meille ilmastonmuutoksesta: Tällä hetkellä mittaustulosten mukaan maapallon lämpötila laskee (sininen käyrä). Kuva siis paljastaa, että vuoden 2018 globaali lämpötila on selvästi kylmempi kuin lämpötila oli vuonna 2017, 2016 tai 2015. Yhtä lailla kiintoistaa on, että ilmakehän lämpötilan ja hiilidioksidipitoisuuden välillä ei ole korrelaatiota (punainen käyrä). (Lähde: Global Warming Policy Forum. Lämpötilatiedot HadCRUT4: stä, UK Met Office)
- The figure shows the present climate trends: At the moment the global temperature is decreasing (blue curve). It reveals that the global temperature is clearly colder in 2018 than it was in 2017, 2016 and 2015. Equally interesting is the lack of correlation between the temperature and the CO2 content in the atmosphere (red curve). For these reasons it is becoming increasingly difficult for alarmists to keep alive the myth of man-made global warming. (Source: Global Warming Policy Forum. Temperature data from HadCRUT4, UK Met Office)
- Globala temperaturen sjunker: Det blir stadig vanskeligere for alarmistene å holde liv i myten om en katastrofal, menneskeskapt global oppvarming. Den globale temperaturen (blå kurve) synker for tida. Tall for 2018 er lagt fram. De viser at kloden var kaldere i fjor enn i 2017, 2016 og 2015. Like interessant er det manglende samsvar.mellom temperatur og CO2-innhold i atmosfæren (rød kurve). Kilde: Global Warming Policy Forum. Temperaturdata fra HadCRUT4, UK Met Office)
- - -
http://oljekrisa.no/bilder2/Tempgraph-21stcentury.jpg
http://oljekrisa.no/Global%20temperatur%20synker%2...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset