hannuaro1

Ilmastovaalit, ylhäältä ohjattua propagandaa

  • Hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa
    Hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Kansainväliset pelin rakentajat saivat huijattua valtiot panikoimaan ilmastonmuutos teemalla. Poliitikot olivat kuin marionettinuket rahamiesten naruissa kiinni, - rahat tänne niin ette joudu vedenpaisumuksen uhreiksi kun lämpenevä ilmasto sulattaa jäätiköt. - Sähköntuotanto on pakko muuttaa tuulivoiman varaan jne.. ja mistä vaan äkkiä saataisiin ilman omaa riskiä rahat pois kansalaisten hyvinvoinnista.

Suomessa suuret lupaukset tekivät tuhojaan länsirannikolla,  päättäjiä oli näköjään helppo kusettaa kun sen tekee riittävän suurilla numeroilla. "euron tuki tuottaa takaisin yhteiskunnalle jopa yli kymmenen euroa", - ettäk ihmettel:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014040818197987

 

Ilmaston lämpeneminen meni jo, ja energiamuutos tuulivoimalla ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi menee saman huijauksen piikkiin. Seuraava hallitus järjestää varmaan huutokaupan siitä kuka suostuu säätämään halvimmalla ilmastoa niin se saa koko potin.

https://yle.fi/uutiset/3-10710499 

 

Tuulivoimatukeen on laskettu kuluvan valtion rahaa yli 4 miljardia euroa, rahat menee kuin tuhka tuuleen ilman yhteiskunnalle luvattua hyötyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Olen ajatellut että Venäjällä kukaan ei puhu sanaakaan ilmaston muutoksesta

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Mitenkä tämä YLEn uutinen sopii lietsottuun ilmastopaniikkiin ja Grönlannin sulamiseen. https://yle.fi/uutiset/3-10710499

No tosin siinäkin uutisessa jätettiin "takaportti" auki seuraavin sanoin:

Grönlannin suurin jäätikkö on vahvistunut ensimmäistä kertaa 20 vuoteen – "Armonaikaa, ei ylösnousemus"

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Paremminkin tuo uutinen sopii siihen että ilmasto muuttuu, niin kuin se aina muuttuu. Nyt ilmasto näyttää muuttuvan kylmempään suuntaan eikä jäätiköt enää sulaisikaan.
Silti huutokauppaa käydään kuinka ilmastoa voidaan "tieteellisiä" tutkimuksia ostamalla korjata ns. sopivaan tilaan. Mitäs sanot tästä uutisesta:
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/kestava-kehitys...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

" Mitäs sanot tästä uutisesta:
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/kestava-kehitys... "

Artikkelissa oli etenkin tämä kohta, "Nollapäästöihin tulisi päästä vuonna 2050, jotta ilmaston lämpeneminen saataisiin rajoitettua 1,5 asteeseen.", joka hieman hymyilytti tai oikeastaan ei. Ensiksikin tuonne vuoteen 2050 on vain kolmisenkymmentä vuotta, ja se on loppujen lopuksi yllättävän lyhyt aika. Toinen hieman ihmetyttäväkin seikka on tuo 1,5 astetta, onhan täällä Telluksella ollut jopa lämpöisempääkin, ja silti täällä vielä elellään, nyt "sulavassa" Grönlannissa on viljelty.

Ja jos tosiaan se ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on totta ja vakava, niin kyllä siinä tapauksessa taidetaan olla muutama vuosikymmen myöhässä sen muutoksen torjumisessa. Ihmisten määrä täällä pallolla lähenee huimaa vauhtia kymmentä miljardia, ja suuri osa eläjistä taitaa olla edelleenkin autuaan tietämättömiä koko "katastrofista", heille tärkeintä on edelleen saada itselleen purtavaa leukojen väliin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #10

Väliaikaista kaikki on vaan..
"Kutistuva jäätikkö alkoi kasvaa Grönlannissa"
https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kutistuva-j...

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

En voi olla ihmettelemättä tutkijoiden logiikkaa. Väittävät siis mereltä päin tulevan kylmemmän veden hiljentävän jäätikön valumista ja sulamista. Mannerjäätiköt valuvat suuren paineen takia. Paineen tekemä työ tuo energiaa prosessiin, ja pakottaa jään mereen. Ei meri sulata mannerjäätikköä vaan ns. jäävuoria (kelluvat vedessä). Niin sanotut jäähyllyt on eri asia. Paineen mereen työntämä jää sulaa termodynamiikan lain mukaan eli lämpöenergia siirtyy merivedestä suolattomaan jäähän ja aiheuttaa olomuodon muutoksen. Energia määrä säilyy samana. Makea vesi painuu pohjalle raskaampana kunnes hiljalleen suolaantuu.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tässä alla juuri uunista ulos tullutta EU-ilmastotietoutta (siirrä linkki google-kenttään, kun jostakin syystä ei ole aktiivinen):

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:52019XC0301(01)&from=FI

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hesari tarttui heti EU-määräyksiin kiinni, ilmasto-uskovaisten osasto jatkaa sitkeästi noitavainoa, nyt kielletään puunpoltto takoissa jne..
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006050293.html?...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ilmastouskovaiset joutaisivat keksimään keinot, joilla sähkön kuluttajahinta siirtoineen saataisiin kymmenesosaan nykyisestä. Lopettaisin puulla lämmittämisen ja antaisin palstani pusikoitua läpipääsemättömäksi. Aika moni muukin ja maailma pelastuisi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

En äkkiä katsoen löytänyt kuin yhden hyväksyttävän ohjeen: "Tätä ohjeistoa voidaan tarvittaessa muuttaa, jotta voidaan tukea kansallisten ilmansuojeluohjelmien päivittämistä." - Riippuu nyt siitä jatkuuko ilmat luonnolliseen tapaansa, välillä sataa vettä,räntää, lunta, tuulee, tuiskuaa, on kylmää, on kuumaa, minun mielestä vaihtelu virkistää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

STY: - Lisää tukia ja tuulivoimaloiden suunnittelumääräyksiä ei saa kiristää. - Hah haa..
https://www.tuulivoimayhdistys.fi/ajankohtaista/st...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tekniikan maailmassa oli myös juttu tosta jäätikön kasvusta tosin aika paljon "alarmilla" maustettuna.
Kopsasin ton jutusta.
"Jakobshavnin jäätikkö on ollut yksi maapallon nopeimmin kutistumista jää- ja lumimassoista, mutta sen supistumisesta on tapahtunut tutkimuksen mukaan käänne. Tutkijat kuitenkin pelkäävät käänteen olevan vain väliaikainen."

Nythän se sulaminen on osoittautunut vain väliaikaiseksi ;) .

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No sen kun nyt tietäisi, mihin suuntaan kulloinkin lämpömittarit heilahtavat. Joku suunta lämpötilatrendillä kuitenkin on.

Nyt kun lämpötila ei enää noussut puhuttiin paussista, hiatuksesta. Odotusarvo oli, että jonkun ajan päästä lämpenee.

Nyt kun ilmasto kylmenee, sanotaan, että kylmät merivirrat jäähdyttävät ja jäätiköt kasvavat.

Mutta, että se on väliaikaista...

Seuraavaksi tulee entistä voimakkaampi lämmin merivirtaus ja sulattaa loputkin jäätiköistä, ettäs tiedätte.

Niinkuin tuo lämpeneminen ja välillä viileneminen ei olisi kuulunut aina maapallon historiaan.

https://www.thelivingmoon.com/41pegasus/02files/Gl...

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Ilmaston lämpeneminen -> Ilmastonmuutos -> Ilmastohäiriöt -> Ilmasto...?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Terminologiaa on helppo vaihtaa, mutta on vaan vaikeaa tunnustaa ilmastomallinnusten olleen pielessä.

Ei sitten millään tunnusteta arvioita hiilidioksidin lämmitysvaikutuksesta olleen yliampuvaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Uutta määräystä EU:n kansojen sulatusuunista: "Ohjeet tiettyjen ilman epäpuhtauksien kansallisten päästöjen vähentämisestä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2284 mukaisten kansallisten ilmansuojeluohjelmien laadintaan"

Hyvä asia ohjeissa on: "Tätä ohjeistoa voidaan tarvittaessa muuttaa, jotta voidaan tukea kansallisten ilmansuojeluohjelmien päivittämistä."
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:52019XC0301(01)&from=EN

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Valtionyhtiö lopettaa tuulivoimapyristelynsä – "Suuri pettymys"
"Norjan tuulivoimayhdistys Norwea kuvaa Statskraftin takinkäännöstä suureksi pettymykseksi." - kerrankin oikea reaktio, hyvä kun myönsivät, joka kuuseen kurkottaa..
https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/v...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Julkisuudessa on väitetty, että jo nyt on syntynyt ilmastopakolaisia. En usko, että yhtään pakolaista pystyttäisiin luokittelemaan ilmastonmuutoksen uhriksi.

Ihmettelen, että onko Suomessa yhtään tuulivoimapakolaista. Olen saanut sen kuvan, että muutamat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa tuulimyllyjen terveysvaikutusten takia.

Näiden henkilöiden rekisteröinti ja määrä olisi mielenkiintoinen juttu tässä ilmastosodassa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Suomi on ollut koko ajan päästöjen vähennyksissä Euroopan kärkimaita ja Kioton ilmastosopimuksen vaatimukset täyttyivät ennätysajassa. Suomi on ollut myös maailman ykkösiä uusiutuvassa energiassa.

On täysin käsittämätöntä, miksi piti haaskata 3-4 miljardia euroa tuulivoimaan, jolla ei ole ilmaston kannalta yhtään mitään merkitystä. Suomen tuulivoima ei ole saanut CO2-päästöjen vähennyksiä aikaan yhtään ainoata grammaa.

Päättelen, että tuo 3-4 miljardia on ollut sitten vain jonkinlainen imagon kohotuskamppanja. Näytetään perkele, että mekin osataan satsata ilmastotalkoisiin!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt alkaa lätkä maila huuhaa paljastumaan, Seura selvitti IPCC huijausta hieman pintaa syvemmältä. Hiilidioksidi taitaa olla mainettaan hyödyllisempi.
https://seura.fi/asiat/tutkivat/tata-et-tiennyt-il...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset