hannuaro1

Kansan valta on ylittämätön rajapyykki

  • Joron jäljillä
    Joron jäljillä

Vahingollisin töppäys mitä Suomessa on tehty ilmastonmuutos bisneksessä on tuulivoimalle annettu valtion takuuhinta/syöttötariffi, nyt siitä aiheutuu ennennäkemättömän suuri katastrofi. Todellisuudessa syöttötariffilaki antaa ympäristörikokselle mahdollisuuden jatkaa tuhojaan vielä kymmenen vuotta, eikä valtion hallinto estä tuhoa, - päinvastoin loputkin esteet ympäristötuhon tieltä aiotaan poistaa. -  Tulevaisuus on synkkä, todelliseen maailmaan pois virtuaalimaailmasta on pakko palata, ainakin ruokatauolla.  Pleikkaritieteen varaan ei voida maailman ongelmia jättää.

 

Sähköntuotannossa syntyy vain pieni osa CO2:sta, ajoittainen tuulivoima ei CO-päästöjä vähennä, päinvastoin, tuulivoimaa on paikattava fossiilisilla polttoaineilla etenkin kovien pakkasten aikaan. Kesällä, keväällä ja syksyllä CHP seisoo ja siksi tuulivoima ei vaikuta CO-päästöjä vähentävästi gramman vertaa, vaikka meillä olisi miljoona myllyä pyörimässä. On Suomi köyhä ja köyhäksi jää, kun unelmoijat ovat vallassa.

Tuulivoima on vihreän typeryyden ja -uskon symboli, - toteemi, joiden rakentaminen on uskonnollinen asia ja itse tarkoitus. 

 

Mitä tuleva hallitus ohjelmassaan aikoo (130 asiassa vain ”selvitetään”) 4-vuotiskaudella:

"Yhteiskunnan sähköistyminen ja energiajärjestelmien (sähkö-, lämpö-, ja liikenne) kytkeytyminen toisiinsa edellyttää uusiutuvan sähköntuotannon merkittävää lisäämistä. Kasvatetaan tuulivoiman osuutta Suomen energiatuotannosta. 

Maatuulivoiman määrän kasvun arvioidaan tapahtuvan markkinaehtoisesti. Merituulivoiman rakentamisen edellytyksiä parannetaan. Poistetaan tuulivoiman rakentamisen hallinnollisia, kaavoitukseen liittyviä ja muita esteitä. Selvitetään ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan keinoja vähentää tutkista johtuvia rajoituksia tuulivoiman rakentamiselle."

 

Entä kun palataan virtuaalimaailmasta ja pleikkaritieteen puolelta todellisuuteen, se onkin sitten jo eri asia..

 

"Näitä sopimuksia ei pysty irtisanomaan. Ikinä."  

http://tripodienaika.blogspot.com/2019/05/naita-vuokramiehia-et-sitten-voi-haataa.html  

 

Googlen tuulipuiston pakkolunastuksia perusteltiin "Suomen ilmasto- ja energiastrategialla"

https://tripodienaika.blogspot.com/2018/12/googlen-tuulipuiston-pakkolunastuksia.html 

 

Haittavaikutuksista on varoitettu syöttötariffista tehdyn lakiesityksen valmisteluvaiheesta alkaen, varoituksia ei ole mitenkään huomioitu. - Pelkkää naureskelua ja selkään taputtelua on yltiöpäisen tukipolitiikan vaarallisista haittavaikutuksista kertominen tuottanut, itse asiaan ei parannusta ole saatu. Miljardiluokan tappioista on kuitenkin kysymys, ei olisi aihetta naureskeluun.

 https://tripodienaika.blogspot.com/2015/05/erityinen-maanvuokraoikeus-mita-siita.html 

 

Matti Virtanen kommentoi hallituksen lupauksia:

”Yhdenkään nuoren ei pidä syrjäytyä, eikä yhdenkään ikäihmisen pidä pelätä vanhenemista. - - Haluamme, että kaikki pysyvät mukana.”

Kukapa ei haluaisi.

Vanha kansa tietää, etteivät suuret sanat suuta halkaise. Hallitus on periaatteessa vastuussa kaikesta mitä maassa tapahtuu, mutta voi kysyä kannattaako ihan kaikkea lupailla? Esimerkiksi vanhenemisen pelon estäminen tuskin on poliitikkojen vastuulla.

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/74682709-60d9-4819-a28d-0355ecb386...

 

Unelmia ja haaveita pitää tietysti olla, mutta todellisuus pitää olla joka tapauksessa kirkkaana kun parlamentarismin kestäviä ja yhteiskunnan edun mukaisia päätöksiä tehdään.

Raumalaiselle Tauno Koskelalle asia valkeni jatkosodan jälkeen, ja kuuluisassa runossa "Enne ehtot eväkses" hän jättää unelmille taiturimaisella peitekielellä hyvästit:


”Ihmne surkki tuhta tääll, väändä vähtä vähtim bääll, kokko laari ja latto. Kualem tlee ko varas yäll – kaikk, kon goottin govallt tyäll, niingon gaste se katto.”

 

Eläkeläisenkin on aina katsottava eteenpäin, todellisuus karistaa unelmat pois - miettikää sitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ihmettelen miten tämä tuuli- ja hiiliveivaus on ylipäätään ollut mahdollista. Ennen Kauppa- ja teollisuusmintsteriön energiaosastolla oli osaavia virkamiehiä hillitsemässä jonninjoutavuuksia. Nyt tuntuu, että siellä (en edes enää tiedä ministeriön nimeä, olisko joku elinkeinoministeriö) on vain Tynkkysiä ja Tossukoita pomoina pitämässä alemman tason virkailijoiden mölyt mahassa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se on, ja ei se suomalaisten hiilineutraali toiminta vaikuta kuin ehkä kaksi tuhannesosaa korkeintaan maailman hiili tuotosta. Nyt osuutemme globaaleista co2 tuotoista on 0,0054%. Hallituksen suunnitelmien ja kansan kurjistamisen johdosta pääsemme varmaan 0,0052% eli kaikki lisäverot, tuulivoima vouhotukset, tiemaksut, polttoaineen verotus jne.. on järjetöntä oman pesän likaamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset