hannuaro1

Syöttötariffin eli takuuhintajärjestelmän lopettamisesta

  • Syöttötariffin eli takuuhintajärjestelmän lopettamisesta
  • !00% varmuudella terveyshaittaa
    !00% varmuudella terveyshaittaa

Yhteiskunnan etu ei ollut päällimmäisenä poliitikkojen toiminnassa kun laki syöttötariffista eli takuuhintajärjestelmä tuulivoimalle vietiin läpi eduskunnassa, ministeri otti edun perheelleen liian härskisti. Seuraavassa hallituksessa piti lopettaa vahingollisia tukimuotoja, sama ministeri johtamassa komitean työtä, eikä lopulta mitään tukea voitu lopettaa. Jokainen kyllä tiesi mitä olisi pitänyt tehdä, ja mikä olisi ollut oikein, sitä ei vaan tehty. Komiteaan oli kutsuttu pelkurimaisia oma etu poliitikkoja. - Kepu kärsi vaaleissa suurimman tappion kuin koskaan aiemmin. - Nyt hallituksen pitäisi säätää laki tuulivoimaloiden rakentamisen kieltämiseksi sekä rahanpesun ja tuulivoima terrorin rahoittamisen estämisestä, - laki olisi jo kiireellinen, mutta taas Kepu maalivahtina.  Poliitikot ovat vastuussa kansalle työssään. Valtion takuuhintajärjestelmä tuulisähkölle ja ns. paskalaki ovat hyviä esimerkkejä vääryydestä jonka poliittinen korruptio on aikaansaanut Suomessa. Hyvä veli verkostot esittävät mitä tahansa maailmanlopun uhkia saadakseen valtion rahat omiin huuhaa start up bisneksiin. Ihmisen syyllistäminen ilmaston lämpenemiseen johti tuulivoimaa suosivan mielikuvan luomisessa. Tosiasiassa ilmasto viilenee, eikä lämpene. Vesien saastuminen pistettiin osaksi paskahuussien syyksi, piti muka ostaa joku kemiallinen suljettu järjestelmä muovi säiliöineen. Start up firma (valtion tuella) tahkosi hetken rahaa, ja taas poliitikko kahmi rahat, eikä muovi järjestelmistä ollut kuin haittaa. Huussit ovat maaseudulla ekologinen järjestelmä, muoviroska sen sijaan ei ole.

Tuulivoima tuottaa kelvotonta vaihtelevaa sähköä, tappaa linnut ja syö valtion verovaroja, sotkee energiamarkkinat, uhkaa kantaverkon vakautta ja huoltovarmuutta, sotkee maiseman ja jättää käyttöikänsä päättyessä purkukustannukset veronmaksajalle ja nostaa sähkön hinnan pilviin kuten on Saksassa käynyt. Tämä johtuu siitä kun tuulivoimaa rakennetaan Pohjanmaalle tai Lappiin, mutta kulutus tapahtuu etelämpänä ja tarvitaan kalliit investoinnit siirtoyhteyksiin. Ei tuulivoimalat ole päästöttömiä, ne sisältävät piilopäästöjä joita salataan markkinoinnissa. Voimaloiden materiaalihankinnat ovat moninkertainen ympäristörasite, koska tuulivoimalla on niin heikko hyötysuhde. Perustamis/raivaustyöt ovat rasite luonnolle ja käytönaikaiset huolto ja lämmityskulut syövät kannattavuutta.

Tuulivoimaloiden vaikutukset kuntatalouteen ovat negatiivisia. Tuulivoimaloista saatujen kiinteistöverojen määrä vähentää valtion tukien määrää, osa kiinteistöveroista siirretään verohallinnon tiedon mukaan maakuntatasolle kattamaan sotepalvelujen kustannuksia. On jopa mahdollista, että maakunta uudistuksen myötä kunta menettää kokonaan voimaloiden kiinteistöverot. Voimaloiden kallein osa on konehuone, joka ei kuulu kiinteistöverotuksen piiriin, joten verotuloja kertyy huomattavasti kunnan arviointeja vähemmän. Kun mukaan lasketaan vielä 2,5 % vuotuinen vähennys, haittavaikutusten takia väkeä muuttaa pois ja  aiheuttaa verotulojen ja palvelujen tarpeiden vähenemisen,  ne kaikki yhdessä vaikuttavat negatiivisesti kuntatalouteen. Tästä esimerkkinä on Honkajoki, jonka talous on pahasti miinuksella tuulivoimaloiden kiinteistöveroista huolimatta. ”Honkajoki listattiin kriisikuntien joukkoon”, SK. 1.6.2019. Tuulivoimalat eivät pelasta kuntataloutta missään, joten ei ole ainoatakaan syytä, miksi kunta pilataan tuulivoimala roskalla.

Tuulivoima vaatii aina saman verran säätövoimaa tukemaan sähköntuotannon häiriöttömyyden. Itsessään tuulivoima ei ole kannattava sähköntuotantomuoto. Nyt on hävitetty metsää, tapettu lintuja ja lepakoita, sähkölaskut ovat kolminkertaistuneet lyhyessä ajassa eikä ilmasto lämpene vaikka mitä tehtäisiin. Ilmasto muuttuu luonnollisesti ja säätilat vaihtelevat paikallisesti, nyt tuulivoimaloiden aiheuttamaa vahinkoa yritetään pimittää, ollaan hiljaa, annetaan ajan kulua ja valtion tukirahoitus syö jokaisen veronmaksajan hyvinvoinnista jatkuvasti isompaa osaa. Jokainen tietää mitä pitää tehdä ja mikä on oikein, sitä ei vaan tehdä, ei uskalleta edes vaatia ääneen oikeutta asiaan. Jos joku korottaa ääntään ja vaatii korjaamaan väärinkäytökset, hänet vaiennetaan tai lopetetaan työsuhde eikä media ota asiaa esille. Pelkureita päättäjät on joka tasolla kun eivät pysty myöntämään virheitään, eikä viranomaiset uskalla kieltää toimintaa jota korruptoitunut järjestelmä tukee. - Järjestelmä on mätä, parannusta toimintaan vaaditaan pikaisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Perjantai 12.07.2019, Lukijan mielipide Ilkka lehdessä:
"Tuulisia päiviä Kurikassa"

"Mitenköhän te kurikkalaiset jaksatte pysyä hereillä työpäivänne?
Meidän perheemme vietti taas (29.6.–2.7.) kolme unetonta yötä sukuloimassa Kurikassa. Valvoimme kello 0.30–4.30 joka yö ja koiramme istui korvat pystyssä ja tärisi kauttaaltaan. Juttelimme asiasta viiden lähistöllä asuvan tuttavan kanssa ja hekin olivat valvoneet ihan saman ajan joka yö.

Huomasimme myös korvien naksumista ja outoa paineen tunnetta. Päivät ja yöt olivat tuulisia, Santavuoren tuulivoimalat ovat noin 4 kilometrin päässä.
Koiramme on täysin terve, ei siis Parkinson-tautinen. Eikä hän ymmärrä tuulivoimasta yhtään mitään, eikä niitä nähnyt!
Olemme huomanneet asian jo useasti myllyjen tulon jälkeen. Kotona Uudellamaalla meillä ei uniongelmia ole eikä koirakaan tärise korvat pystyssä! Eikä meillä onneksi ole voimaloitakaan.
Olen kyllä huolissani terveydestänne. Mahtaako teidän päättäjiänne huolettaa lainkaan?"

Päivi Thesslund

Helsinki

https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisolta/lukijoilt...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kovin pitkään ei tarvinnut odottaa, että Antarktiksen sulamista yhdeltä kulmalta jään alta aletaan sovittaa ilmastonmuutoksesta johtuvaksi.

http://www.plateclimatology.com/how-major-oceanic-...

[Todisteet siitä, että El Nino ja La Nina ovat alkuperältään geologisia
Kaikki El Niñon alkuperä on peräisin samasta kiinteästä ”pisteen lähteestä”, Papua-Uudesta-Guineasta itään. Viimeaikaiset syvänmeren lämpötilatiedot Kessler et al:n julkaisuista osoittavat, että tällainen hotspot on olemassa tällä alueella. Lisäksi kansalliset tiedesäätiön rahoittamat ESA-satelliittitutkimukset osoittavat, että Papua-Uuden-Guinean alueella on todettu tuhansia tähän mennessä tunnistamattomia merimerkkejä (syvänmeren tulivuoria).]

http://www.imperial.ac.uk/grantham/publications/th...

https://www.nature.com/articles/s41598-019-45190-3

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kummaa että kansan terveyttä jopa ylisuojeleva THL on melko hiljaa tuulivoiman terveyshaitoista.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Terveyshaitasta on tutkimuksen mukaan jo 100% varmuus, - saksalaisen tutkimuksen mukaan:
http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277398-v...

Isompia, korkeampia jne. tuulivoimaloita halutaan rakentaa Suomeen. Ympäristölupia ei nämä tuulivoimatoimijoiden mielestä vaadi, kunnan rakennuslupa riittäisi?

"Suomen ensimmäiset ilman julkista tukea rakentuvat, tiettävästi korkeimmat ja maailman ensimmäiset harukselliset tuulivoimalat nousevat Iin Viinamäelle syksyyn mennessä. Korkeus 175 m, lavat 75 m, teho 4,2 MW, toimittaja Vestas, omistaja Tuuliwatti."
https://twitter.com/AlatossavaA/status/11467643305...

Eikä ongelmia ole pienemmissäkään ratkaistu, kuka myöntää ympäristöluvat näille luonnon tuholaisille

"EPV Tuulivoima Oy:n Kristiinankaupungin Metsälän tuulivoimalan turbiineista noin puolet on tuotantoseisokissa epäiltyjen siipivaurioiden vuoksi. Noin vuosi sitten asennettujen tuulimyllyjen siivissä havaittiin syyskuussa poikkeamia ja merkkejä vikaantumisesta.

Kristiinankaupungin ja Merikarvian rajamailla sijaitseva Metsälän voimalaitos on maan suurimpia tuulivoimaloita. Voimalassa on 34 turbiinia, joiden nimellisteho runsaat 117 megawattia.

Yhden myllyn nimellisteho on 3,45 megawattia. Voimaloiden napakorkeus on 142 metriä ja generaattoria pyörittää kolmisiipinen roottori, jonka halkaisija on 136 metriä."

https://www.satakunnankansa.fi/a/201328156

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ympäristölupa puuttuu melkein kaikista tuulivoima hankkeista, se olisi
tärkeä lupa vaatia ennakkoon, eikä vaatia sitä vasta kun haitat on rakennettu.
"Ympäristöluvassa edellytetään, että laitos lähettää
valvontaviranomaiselle määräajoin raportteja laitoksen päästöistä ja
toiminnasta. Jos laitoksella tapahtuu häiriöitä tai lyhytaikaiset
päästöraja-arvot ylittyvät, laitos on velvoitettu lähettämään raportin
valvontaviranomaiselle välittömästi. Kaikki laitokset tarkastetaan
määräajoin. Tarkastuksissa selvitetään muun muassa toteuttaako laitos
luvan edellyttämän päästöjen seurannan ja tarkastetaan toimiiko laitos
lupamääräysten mukaisesti."

Tämän takia tuulivoimatoimijat eivät halua hakea ympäristölupaa
toiminnalleen, - vaatimuksia vastaavat lupaukset eivät
yksinkertaisesti vaan täyty toiminnassa, ja toiminta voidaan lopettaa valvontaviranomaisen päätöksellä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tutkimus on edennyt ja suoritettu vertaisarviointi. Ihmisen osuus ilmakehän hiilidioksidia on siellä 4 - 5 % välillä. Kats. linkki.

"Conclusion
The increase of CO2 over recent years can well be explained by a single balance equation, the Conservation Law (23), which considers the total atmospheric CO2 cycle, consisting of temperature and thus time dependent natural emissions, the human activities and a temperature dependent uptake process, which scales proportional with the actual concentration. This uptake is characterized by a single time scale, the residence time of about 3 yr, which over the Industrial Era slightly increases with temperature. Only this concept is in complete conformity with all observations and natural causalities. It confirms previous investigations (Salby [7, 10]; Harde [6]) and shows the key deficits of some widespread but largely ad hoc carbon cycle models used to describe atmospheric CO2, failures which are responsible for the fatal conclusion that the increase in atmospheric CO2 over the past 270 years is principally anthropogenic. For a conservative assessment we find from Figure 8 that the anthropogenic contribution to the observed CO2 increase over the Industrial Era is significantly less than the natural influence. At equilibrium this contribution is given by the fraction of human to native impacts. As an average over the period 2007-2016 the anthropogenic emissions (FFE&LUC together) donated not more than 4.3% to the total concentration of 393 ppm, and their fraction to the atmospheric increase since 1750 of 113 ppm is not more than 17 ppm or 15%. With other evaluations of absorption, the contribution from anthropogenic emission is even smaller. Thus, not really anthropogenic emissions but mainly natural processes, in particular the temperature, have to be considered as the dominating impacts for the observed CO2 increase over the last 270 yr and also over paleoclimate periods."

http://www.esjournal.org/article/161/10.11648.j.ea...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin on sitten pudonnut kaikki perustelut minkä takia alunperin olisi ollut pakko rakentaa tuulivoimaloita Suomeen.
Ilmastonmuutoksesta ei löytynyt pienintäkään apua tuulivoima bisnekseen. Kaikki syyt valtion takuuhintaan johtui huijaamisesta ja henkilökohtaisesta ahneudesta.

Itsessään tuulivoima on tappiollinen sähköntuotantomuoto. Suomalaiset huijattiin arvostettujen valtiomiesten valehtelulla, ei ollut mitään syytä näin suuriin valtion tukiin sekunda tuotteesta. "Ilmaston lämpenemisen hillintään on pakko rakentaa tuulivoimaloita Suomeen".. ja tätä roskaa herrat esittivät kravatti kurkussa ja tumma puku päällä ympäri Suomea. Oksettavaa, oman pesän likaamista.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Motiivi on ollut 4 000 000 000 000 $

Niin no tähän mennessä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #8

Plus kaikki muut sivukustannukset mitä joudutaan kärsimään, asuntojen ja mökkien arvon romahdukset, sairaudet, metsän pirstaloituminen, satojen kilometrien uusien sähkölinjojen rakentaminen, silokalliot sepeliksi ja tienpohjille, ja kaikki vaan rahan himon takia.- Tuulisähkö on roskatuote jonka muut sähköntuotantomuodot priimaavat verkkoon sopivaksi.

Mutta niinhän se on että mitä suurempi petos sitä varmemmin se onnistuu, tuulivoimaloiden rakentaminen valtion tuella on ollut juuri sellainen puhallus, "törkeä petos" on rikosnimike ja syylliset palkitaan.. "saatanan tunarit" sopii tähän.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Näin on sitten pudonnut kaikki perustelut minkä takia alunperin olisi ollut pakko rakentaa tuulivoimaloita Suomeen."

Unohdat täysin sen, että fossiiliset polttoaineet ovat rajallisia.

Millään CO2:lla ei ole yhtään mitään merkitystä kun fossiillisten tilalle pitää joka tapauksessa saada lyhyellä aikavälille korvaava energian tuotanto ja pitkällä aikavälillä myös ydinvoimalle.

Öljyllä tuotetaan noin 23% Suomen energian tarpeesta ja öljyhuippuun ei ole enää pitkä aika.

Miksi muuten kaikki tuulivoimasta ulisijat ovat jostain satakunnasta eikä muualta Suomessa? Onko satakunnassa jotain PIELESSÄ mikä estää asian objektiivisen tarkastelun?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #12

Hömppää, CO2 on tärkeää elon kehässä. Ulisijat ovat kyllä pääkaupunkiseudun ongelmaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

En tiedä ketään pääkaupunkiseudulta joka vastustaisi tuulivoiman hyödyntämistä. Vain satakunnassa on jotain ulisemista itsestäänselvyyksistä, että ihmiset tarvitsevat energiaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #23

Ulisijat ovat pääkaupunkiseudun asukkaita, siellä on kysyntää tuulisähkölle, mutta yhtään tuulivoimalaa ei lähellekään saa rakentaa.
Siellä on ne ulkokullatut Nimby vihreät, halataan tuulivoimaloita länsirannikolla, otetaan medialle kuvat ja lennetään yksityiskoneella takaisin Hesaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #12

"Unohdat täysin sen, että fossiiliset polttoaineet ovat rajallisia." - mistäs
tiedät? Olisiko jotain linkkiä mitä on jäljellä ja paljonko kulutetaan, - huom. hiilenkierto.

"Useimmat energia-analyytikot pitävät fossiilisten polttoaineiden käytöstä poistamista tieteellisenä, taloudellisena ja poliittisena fantasiana."

https://business.financialpost.com/opinion/terence...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

"mistäs tiedät? Olisiko jotain linkkiä mitä on jäljellä ja paljonko kulutetaan, - huom. hiilenkierto."

Onhan ne reservit arvioitu. Esimerkiksi öljy: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b...

Öljy itsessään riittää satoja vuosia kun sitä kaivetaan vaikeammista paikoista ja käytetään öljyliusketta mutta tuotantomäärät romahtaa kun helpot öljylähteet on käytetty ja kysyntä kun on kaiken aikaa korkea niin hinnat pompaa hyvinkin nopeasti 3x tai 10x.

Tuon arvion tekemisen jälkeen löydettiin Brasiliasta öljylähde että se myöhäisempi aika arvio, lähellä 2047 lienee lähellä totuutta.

Kaasuvarat ovat hyvin läheisesti yhteydessä öljyvaroihin ja ne riittää pari vuosikymmentä pidemmälle.

Hiilen kierto on sen verran hidas, että uusiutuminen kestää jotain 50 miljoonaa vuotta.

Ne tunnetut öljylähteet ehtyvät sitten hyvää vauhtia, Trent öljykenttä esimerkiksi alkaa olla lopussa, se mikä sieltä pohjanmereltä löytyi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Terveyshaitta lankeaa myös jonkun maksettavaksi.

"Enligt de medicinska resultaten är det emellertid just dessa kontinuerliga återkommande, tydligt framträdande toppar som orsakar hälsoproblem."

http://www.klimatupplysningen.se/wp-content/upload...

http://www.klimatupplysningen.se/2019/06/12/vindkr...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Syöttötariffi voidaan poistaa kieltämällä fossiiliset polttoaineet liikenteessä ja energiantuotannossa, turve mukaanlukien.

Jostain syystä tässäkin on varmaan jokin ongelma.

"Tuulivoima vaatii aina saman verran säätövoimaa tukemaan sähköntuotannon häiriöttömyyden."

Tämä on roskaa, koska energian kulutusta voidaan myös säädellä tuotannon mukaan ja energiaa voidaan varastoida.

Temppu on helposti todistettavissa arkisella esimerkillä kuumentamalla paljuun vettä niin kyllä se lämpimänä pysyy vaikka välillä poistaisi lämmityksen. Kaljat pysyy myös kylmänä kylmälaukussa vaikka ei olisikaan kokoaika jäähdytys päällä.

Nuo ovat lisäksi vielä laskettavissa.

"Tuulisähkö on roskatuote jonka muut sähköntuotantomuodot priimaavat verkkoon sopivaksi."

Miksi et esitä mitään kelvollista, kestävää korviketta tälle?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lainaan Kari Immosen kirjoitusta pienen pätkän,ehkä se antaa vastauksia esitettyihin ongelmiin.

"CO2 ei ole ilmakehässä mikään ihmiselle vaarallinen myrkky, vaan kasvien välttämätön ruoka. Kaikki hiilijalanjäljet ovat täyttä ihmisen elämää nakertavasti manipuloivaa hulluutta! 

CO2 on suuresti lisääntynyt ilmakehässä ja samoin myös viheralueet ovat rehevöityneet, pystyen valtaamaan uusia alueita kasvullensa sieltä, missä maaperänä ollut aikaisemmin erämaata. 

Aurinko ohjaa ilmastoa, ei CO2. Ilman kasvihuoneilmiötä me kaikki jäädytään tällä planeetalla!

Ilmastovalheessa on asioita, jotka on yhteen sidotussa nipussa laitettu sisälle samaan pakettiin, vaikka sen kaikki sisältö ei lainkaan totuudenmukaisesti kuulu yhteen.  

HUOM! Nimittäin siksi tulee selkeästi käsittää ensin CO2:n aiheuttama vaikutus ja sitten muut tehtaiden, laivojen, lentokoneiden, autojen yms. päästöt pakokaasuineen ihmisen terveydelle haitallisina saasteina, ovat vaikutuksina tykkänään aivan kaksi eri asiaa.

Ihmisen tekemät saasteet maassa, meressä ja ilmassa tulee tietenkin kansakuntien itse siivota, mutta jättää CO2 kokonaan rauhaan, koska se ei ole ihmiselle, eikä ilmastolle yhtään vahingollista.

Suomalaisissa tehtaissa on maailman parhaat suodattimet. Silti meillä Vihreät Marxistit haluavat niitä kaikkein puhtaimpina rangaista tasapäisesti yhdessä muun maailman suurien saastuttajien kanssa.

Koska eritoten, juuri tähän kaikkeen liittyvässä CO2:sta tehtiin tahallisella tarkoituksella valhe, jolla määräävästi pyöritetään koko maailmassa päästökauppaa!  Sen perustajana on tietenkin Al Gore, josta USA:ssa tuli rakettimaisesti hyvin lyhyessä ajassa iso miljonääri, mitä lie sitten tänään?

Mikä käsittämätön hullutus, että ihmisiä on alettu lihan syönnillä syyllistämään CO2 vuoksi. Nyt myös yhtä lailla kännykän käyttöä esitetään vielä uudempana syyllistävänä propagandana ilmastolle vahingollisena CO2 tuottajana, mitähän vielä revitään lisää?

Kuinkahan pahasti vielä vihreä mopo karkaa täysin käsistä näistä tämänkaltaisista järjettömistä asioista suoraan syyllistäen ihmisiä pelkästään CO2 valhetta hyväksi käyttäen?!

Vihreä Marxismi syvällisesti todellisessa perusluonteessaan kaiken taustalla haluaa kapitalistisen hyvinvoinnin epäonnistuvan pahoinvoinniksi, jos he vain saavat ihan kaikessa rauhassa olla määräävästi päällepäsmärinä, olipa yhteiskunnan alue mikä tahansa.

Ei pidä yhtään ihmetellä miksi Vihreät Marxistit haluavat hyvin hakeutuvasti tunkeutua yhä syvemmälle ihmisten elämään sisälle ohjailemaan, kuten nyt aivan pölhösti siinä miten syödään lihaa tai käytetään kännykkää.

HUOM! Heidän poliittiset juurensa ideologiana juontavat lähiaikamme historiaan. Sisällä suonissa virtaa henkenä sosialistinen punakommunismi. Petollisesti Vihreä päältä, mutta sisältä ollaan voimallisesti Punaisia kuin vesimeloni.

Aikanaan syntyi marxismi-leninismi, joka oli uuden Neuvostoliiton punakommunistisen puolueen virallinen ideologia. Pitkän ajan saatossa eri maiden hallitsijat ovat itse päättäneet miten sitä muovaten muotoilevat, jotta paremmin käytännössä sopivasti soveltuu omiin todellisiin tarkoituksiinsa, kuten esim. tämän päivän Kiinassa ja Pohjois-Koreassa.

Marxismi-leninismin aate muotoutui itsekin hyvin vahvaksi sosialistiseksi punakommunismiksi. Missä päin maailmaa tahansa sitä onkin valtioiden omana muokattuna versiona, yhteisenä piirteenä kuitenkin omaksuvat sellaisen poliittisen ohjelman, joka ei vaikutuksellaan kansan yksityiselämää kunnioita. 

Se mikä yksin on valtiolle hyvää, ainoastaan voi olla ihmisille hyvää. Tuo punainen juna ei kulje toisinpäin.

Vanhassa oikeaoppisuudessa valtio saa ainoastaan omistaa pääomaa, eivät yksityiset. Toteutetaan ainoastaan valtiokapitalismia, jossa ei sallita mitään yksityisyritteliäisyyttä. Kaikki koko kansa, yksinäiset ja perheet ovat jatkuvan tarkkailun alaisina, yhteiskuntaa pidetään hyvin tiukassa valvotussa kontrollissa.

Punakommunistisessa Neuvostoliitossa oli esim. hotelleissa, junien makuuvaunuissa, laivojen hyteissä mikrofonit, joilla kuunnellen äänitettiin.  Tavallinen kansa ei aina täysin tiennyt missä kaikissa paikoissa ja kenen kodeissa niitä siellä oli salaa laitettuina seuraamassa mitä oikein keskusteltiin.

Kansa eli dominoivan pelon alla, jossa kuka tahansa saattoi vihamielisesti ilmiantaa toisen, vaikka ei olisi tehnyt mitään kommunistisen ohjelman vastaista.

Punaisen aatteen terapiana ilmiannettuja passitettiin pakkotyöhön vankileirien saaristoihin Siperiassa. Monet kärsivät niissä kuolemaansa asti, vain ani harva pääsi palaamaan elossa takaisin.

Pekka Liskonmäki esim. kirjoittaa US 15.1.2013

Vihreäliike kehitettiin DDR:ssä länsimaiden tuhoksi.

”Harva varmaan tietää, että vihreäliike ja sen politiikka kehitettiin DDR:ssä kylmän sodan aikana. Se on kauniista nimestään huolimatta vihamielinen. Sen uskottiin osaltaan tuhoavan lännen taloudellisia voimavaroja ja siten heikentävän niitä sisäisesti.

Asialla olivat DDR:n parhaat ideologit ja talousasiantuntijat. Sosiologien ja psykologien suurta apua ei voida vahätellä. Vihreät ovat onnistuneet tehokkaasti tuhoamaan Suomen kilpailukykyä, joten voidaan todeta DDR:n olleen hyviä muussakin kuin huippu-urheilussa.

Suomessa vihreän tuhon soturina on yksi ylitse muiden. Satu Hassi. Hän on ollut nainen paikallaan. Meppi Eija-Riitta Korholan blogit kertovat ansiokkaasti vihreiden mustasta puolesta, joka verhotaan kauniin vihreäksi. Yltiöpäisen viherhörhöilyn kritisointi on jo vuosikausia ollut yksi hänen mieliaiheitaan.

Olen pohdiskellut vihreän liikkeen ideologiaa ja suhteuttanut sen heidän vaatimuksiinsa. Kansalaisten syyllistämisellä pyritään veroilla ja maksuilla kurjistamaan ihmisten arkielämää tehokkaasti. Se perustuu ideologian mukaisesti yksilön tuhoamiseen. Saadaan syntymään valtavia kustannuksia, joilla heikennetään taloutta ja kilpailukykyä.

Ongelmia syntyy hengittämisestä ja muusta normaalista elämänmenosta ja selitetään, että sinun kuuluu maksaa, kun kerran teet näin. Saunomisesta on kaikin keinoin koitettu tehdä vihreää rahasampoa. Hiukkaspäästöt tuhoavat ilmakehän. Siitä on useita tutkimuksia.

Vihersosialistit vain haluavat sälyttää kaiken muiden niskaan. Mahdollisimman paljon itselle ja mieluusti kirjaimellisesti muiden kustannuksella. Sitähän se sosialismi loppupelissä on. Itsekästä ja ahnetta. Ilmaston muutoksella on rahastettu biljoonia. Onko Suomella varaa olla 100% vihreä, kun kesää on vain 25% vuodesta?”

Kysymys on aikanamme Vihreä Marxilaisesta pakkomielteisestä halusta dominoida yhteiskuntaa, jos mistäkin keksitystä ja haetusta syystä vailla kunnollista totuuden pohjaa. Tikustakin saatu vouhotuksen aihe lietsovaan hysteriaan kelpaa kansan hätyyttämiseksi riesaan asti.

Se on kotien sisäiseen elämään puuttumista tahallisesti rassaavana häirintänä, ihmisten kallisarvoisena arvostetun rauhaisan yksityiselämän vapauden ilkeää tärvelemistä.

HUOM! Väittääkö joku vastaan, että eikö esim. Suomen koulumaailmassa ole tänään hälyttävän paljon oppilaita vakavasti hakemassa psykiatrien apua, koska vanhempien selän takana valtoimesti ovat täysin älyttömästi peloteltuina aikamme ilmastobuumiin liittyvien asioiden seurauksena?!  Kyllä tuollainen eksytys henkiseen elämään pahasti häiritsevällä tavalla jälkensä jättää.

Tänään on nuoria, joilla on vaikeata syvästi masentuneina yrittää kunnolla opiskella, koska heidän tulevaisuutensa on kokonaan turmeltu ilmastohulluuden täysin sekopäisellä aivopesulla!

Juuri tällaista Suomi ei ehdottomasti yhtään tarvitse nuoremman opiskelevan ikäluokan suhteen, koska heissä on maamme tulevaisuus!

Yhteiskuntamme länsimaisessa sivistyksessä on aina ollut turvallisesti suojattu ja arvostuksessa korkealle kunnioitettu selkeä yksityisyyden raja, jota nyt Vihreät Marxistit kaistapäisinä haluavat ylitse kävellen pilalle rampata.

Millä valtuuksin Vihreät Marxistit tunkevat itseään määräävillä haluillaan ajattelemaan muiden ihmisten puolesta, kotien sisäiseen käytännön elämään puuttuvalla tavalla?!  Onpas todellakin otsaa, koska ei kukaan sellaiseen ole kansan nimissä pyytänyt Suomen valtiolta apua!

HUOM! Valtioko se nyt puuttuen ohjailee kansan lihan syömistä, tai kännykän käyttämistä yms., eikö isopalkkaisilla todellakaan ole Arkadian mäellä muuta parempaa tekemistä?!

Kyllä olisi nyt hyvän sään aikana, niin kauan kuin sitä vielä kestää ennen kansan todellista vihaista suuttumista, kaikkein viisainta jättää kokonaan pois tuollainen epäterve sivistymätön tyyli, joka yli-innokkaassa vauhdissa vaikuttaa yhteiskunnassamme vahingollisena tahdittomuutena!  

Hyvin matillisen rauhallisesti olisi kaikille parasta keskittyä yksin luonnonsuojeluun. Siihen kyllä suomalaiset antavat lämmöllä kaiken tukensa, koska kaunis luonto maisemineen on niin rakas aarteemme!

Suomalaiset uuden sukupolven kaikki rakkaat nuoret, lempatkaa kaikki dominoivat punakommunistiset marxistit Vihreistä ulos!  Tai perustakaa suomalaisina täysin itsenäinen uusi heistä kokonaan vapaa puolue, antautuen maamme ja kansamme hyväksi pelkästään luonnonsuojeluun, mutta toisella nimellä.

HUOM!  Aihetta toki sillä alueella paljon riittää paneutua täydellisenä suurena parannuksentekona esim. uusiutuvan sähköenergian puolella, kuten järkyttävästi lisääntyvät maisemiamme pilaavat tuulimyllyt puistoineen Suomen kaikissa olosuhteissa!

Ne ovat olleet alun alkujaan vuosia sitten pelkästään CO2 valheen vuoksi pakkopullan kiilana ennenaikaisina torsoina iskostettuna valtakunnan sähköverkkoon, ryöstämään verorahoja pois paremmasta maamme kansan hyötykäytöstä, totaalisesti kaapattua hyvinvointia sivuraiteille suonsilmään.

Tuulivoimaan on pakon sanelemana tuhlattu tähtitieteellisiä summia valtion mielettömän isoissa tukiaisissa, tarpeettomasti yhä tänään, koska ne eivät itseänsä kannata.  Jos suinkin kannattavat, heti tietenkin tulisi perua kaikki tuet mitkä on jo päätetty vuosiksi eteenpäin, eikä sopia uusia!

Niillä summilla olisi saatu hyvin hoidettua koko valtakunnalle tänään ajan hermolla tärkeät asiat, kuten esim. eläkeläiset, vanhustenhoito, lapset, perheet, sairaat ja opiskelijat, myös tuiki tarpeellisesti autettu työttömille työpaikkoja, sitä lisää rahaa kipeästi tarvitaan muissakin tärkeissä haasteita, joita maassamme riittää!

Tuuli on kyllä taivaalla ilmaista, jonka avulla ikävä kyllä on jatkuvasti vain kovasti puhallettu tuulivoimahankkeissa isoja mittavan luokan vääriä voittoja vastoin suomalaisten veronmaksajien etua. 

Tuuli tai ei tuule, aina sovitussa tuulivoimahankkeen vinoutuneessa menettelyssä, veronmaksajien pelkäksi eduksi jää tuulimyllyjen lapojen pyörimisen tai paikallaan seisomisen kalliin lystin isosti maksaminen, koska ensisijaisesti tuulibisneksessä mukana olevien julmetun isosti täytyy voittaa.

Kuinkahan monta tuulibisneksessä mukana olevaa on jatkuvasti päätöksiin ratkaisevasti vaikuttamassa kansan valitsemana Suomen Eduskunnassa?!  Liikemaailmassa usein syytetään kartelleista ja annetaan sakkorangaistuksia, mutta tällainen kuuluu suoraan valtakunnan oikeuteen.

HUOM! Itsessään kannattamattomien tuulimyllyjen pakolliset varavoimalat toimisivat selkeästi paljon paremmin ja varmemmin koko maamme energian kustannustehokkuudessa, ihan ilman mitään tuulihärveleitä. Siis mikä mättää?!

CO2 valheella huijattu Suomen valtio turvatusti takaa varmat tukiaiset moniksi vuosiksi eteenpäin pienelle joukolle tuulivoimaan sijoittajille, nauttia siitä vuolaasti virtaavana ison hunajapurkin äärellä, unohtamatta siellä sakeana parvena pörrääviä ulkomaalaisia, jotka vievät verottomina saamansa voitot pois maastamme.

Nousseita sähkölaskuja, lisääntyvää tuulimyllyjen piinaa Suomen kauniiden maisemien roistomaisina pilaajina, niiden aiheuttamia kestämättömiä terveyshaittoja pyöriessään asutusten läheisyydessä.

Tämä kaikki on vain sitä hyvin tyypillistä vanaa minkä Vihreä Marxismi aina puuhissaan jälkeensä jättää, tietenkin iskien tarkoituksella kapitalistista hyvinvointia kansan kärsittäväksi. 

Tuulimafia taistellen puolustautuu aivan samoin kuin aikanaan tupakkateollisuus, että ei ole yhtään mitään ihmisen terveydelle vaarallista, joka raakaa häikäilemätöntä epärehellisyyttä! 

Vihreä Marxismi kyllä pitää meteliä sukupuuttoon katoavista lintukannoista, kun samalla ympäri maailman tuulimyllyt puistoineen säälimättä kuoliaaksi lahtaa sankoin joukoin lintuja ja lepakoita, myös isosti pieniä hyönteisiä, jotka ovat yksi merkittävä perusasia koko luonnon ruokaketjussa.

Vihreä Marxismi ilmastouskonnossaan antaa erilaisten lajien isoja ja pieniä lentäviä siivekkäitä oikein luvan kanssa tuulimyllyjen pyörivillä lavoilla vapaasti tappaen uhrata. Tämäkö on oikeata luonnonsuojelua? Ennemminkin on sen rumaa irvikuvaa!

Vihreä Marxistien kaksinaamaiset pahat kierot aikeet tekoinensa korreloivat ulkopäin ohjelmoitua ”Globaalista tahoa”, joka päämääräisesti haluaa läntisten valtioiden hiljalleen kasvavassa ylivelkaantumisen noidankehässä syöksyvän konkurssiin.

Maailmassa raha on valta, jota kaikki mahdolliset ovelat keinot pyhitettynä halutaan valtioilta vähitellen kokonaan päämääräisesti pois ottaa, jotta kaiken takajuonena se vain lisääntyisi yksin tietylle keskitetylle upporikkaan eliitin taholle, IMF/YK/NWO, joka kasvavana diktaattorina haluaa tällä planeetalla kaiken sanella.

Tämä tapahtui punaisessa kommunistisessa Neuvostoliitossa, joka määrätietoisesti aina huijaten yhä uudestaan hoki koko kansalle valhetta, että se totuudeksi muuttuisi eksytyksen aivopesussa.  

Siinä samassa marxismi-leninismin synnyttämässä sisäisessä punakommunistisen ideologian hengessä ei ole mikään muuttunut. Vanhaa samaa myrkkyä pulloissa, joissa etiketit vain vaihtuvat poliittisten puolueiden ja poliitikojen nimien mukaan.

Esim. piilo Vihreä Marxisteja löytyy hyvinkin Suomen muissa poliittisissa puolueissa, etenkin niissä, jotka ovat George Soroksen luotettavien yhteistyökumppanien listalla.

Totuus kuitenkin nousee vielä kuin öljy pintaan. Ihminen on saanut jo pitkään historiassa seurata vuosituhansien ajan globaalisessa ilmastossa jatkuvasti tapahtuvaa ihan normaalia muutosta. 

Aurinkotieteilijät ovat hyvin tarkkaan seuranneet auringon säännöllisiä syklejä. Olivatpa ilmastossa nyt tänään ääri-ilmiöinä mitä tahansa,  aikaa sitten lämpeneminen pysähtyi, siirtymisvaiheena globaalisesti hiljalleen viilenee ja seuraavat 15 -30 vuotta kuljemme kohti ”Pientä Jääkautta”. 

Ihmiskunnan kaukaisesta tallennetusta historiasta on jäljellä ikivanhoja aurinkotieteilijöiden muistiinpanoja aina nyt uusimpiin asti tutkia ja verrata.

HUOM! Ei yhdenkään suomalaisen pidä olla tietämätön, eikä unohtaa, varsinkin maamme oppilaitoksissa ei saa keneltäkään oppilaalta hyvin merkittävänä asiana piilotellen peitellä. Sillä siitä ei ole lainkaan kovin pitkä aika, kun maamme historiassa Saarijärven Paavo pisti pettuun puolet petäjäistä viime Pikku Jääkauden erittäin pahassa pula-ajan kylmässä.

Kiitos Luojalle, että energian suhteen Suomessa ovi aukaistiin uusille ydinvoimaloille, koko sydämestäni sitä kannatan!

Muutenhan tässä rakkaassa kotimaassani ei tuollaiselle ajalle olla yhtään mitenkään valmistauduttu.

Historiassa ruokaa ei silloin ollut riittävästi saatavana Suomessa, eikä muuallakaan Euroopassa maa antanut kunnolla kasvuansa, vaan suuresti tappava nälänhätä oli kauttaaltaan laajalti karjan ja ihmisten julma surmaaja.

Eikö nyt jo muka ole enemmin nähty harvinaisesti esiintyviä lumisateita ja pakkasia Keski-Euroopassa, Välimeren rannoilla, aina Arabian niemimaalle asti?

Sen voimallisempaa ei ole olemassa koko tässä maailmankaikkeudessa kuin Totuus!  Sen Äiti Luonto tulee vielä näissä kuvioissa opettamaan. Totuuteen valhe aina tässä maailmassa kompuroiden kompastuu. Totuus päälle kaatuen ruhjoo allensa väärän voiton harjoittajat.

Ei ole yhtään mitään syytä kadehtia ahneuteen kiinni kietoutunutta väärää menoa!"                                                    

Kari Immonen

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kenen joukoissa seisot. "Essay
Sag mir, wo du stehst
Ja, es gibt einen menschengemachten Klimawandel. Und nein, nicht jedes tägliche Wetter ist klimawandelbedingt."

https://www.weltwoche.ch/ausgaben/2019-28/artikel/...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Aurinko ohjaa ilmastoa, ei CO2."

Auringon aktiivisuus on laskenut, mutta ilmasto on lämmennyt.

Ja kun tarkastellaan tätä yhtälöä: https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_model#Zero-d...

Niin siellä sitten vaikuttaa ilmastoon emissiivisyys ja albedo. Olennaiset havainnot emissiivisyyden ja albedon muutoksille ovat hiilidiokdisipäästöt ja metsien raivaus.

"Ilman kasvihuoneilmiötä me kaikki jäädytään tällä planeetalla!"

Totta, ja voimistamalla kasvihuoneilmiötä voidaan tappaa 83% lajeista, ja merien lajeistajopa 96% kuten kävi aikaisemmin: https://en.wikipedia.org/wiki/Permian%E2%80%93Tria...

Hyönteiset kuolevat herkästi myös.

"Ihmisen tekemät saasteet maassa, meressä ja ilmassa tulee tietenkin kansakuntien itse siivota, mutta jättää CO2 kokonaan rauhaan, koska se ei ole ihmiselle, eikä ilmastolle yhtään vahingollista."

83% lajeista kuoli CO2:lla.

"Koska eritoten, juuri tähän kaikkeen liittyvässä CO2:sta tehtiin tahallisella tarkoituksella valhe, jolla määräävästi pyöritetään koko maailmassa päästökauppaa!"

Se päästökauppa keksittiin ratkaisuksi siihen kun CO2:sta on harmia. Ilman CO2 ongelmia ei tuollaista olisi ollenkaan.

"Kansalaisten syyllistämisellä pyritään veroilla ja maksuilla kurjistamaan ihmisten arkielämää tehokkaasti."

Aivan järkyttävää soopaa että tähän liittyisi jokin kommunismi.

Tämä kaveri on ihan aito kapitalisti: https://www.youtube.com/watch?v=ar0ri9NLArs

Nykyiset ehdotetut ratkaisuvaihtoehdot ovat olleet jokin "syöttötariffi" tai fossiilisten verotus ja uusiutuvien tukeminen. Toinen vaihtoehto on kieltää ja rajoittaa fossiilisten käyttöä, että voi siten markkinaehtoisesti tuottaa sitä energiaa ilman haitallisia fossiilisia ja antaa hintojen määräytyä markkinaehtoisesti.

Joka tapauksessa niistä fossiilisista pitää päästä hallitusti eroon ennen kuin loppuvat. Aikaa on jotain 25v.

"Väittääkö joku vastaan, että eikö esim. Suomen koulumaailmassa ole tänään hälyttävän paljon oppilaita vakavasti hakemassa psykiatrien apua, koska vanhempien selän takana valtoimesti ovat täysin älyttömästi peloteltuina aikamme ilmastobuumiin liittyvien asioiden seurauksena?!"

Ei se oppilaiden vika ole vaan esimerkiksi nykyisin eläkkeellä olevan sukupolven. Uusiutuvaa energiantuotantoa ollut iät ja ajat mutta maailmaa rakennettu hölmösti riippuvaiseksi rajallisista resursseista.

Kaikenlainen ympäristöahdistus on kasvanut viimeisen 50v aikana kun oikein yhtään mitään ei ole saatu aikaiseksi.

Pidän mahdollisena että seuraava sukupolvi ei nykyisten nuorten tapaan tyydy ahdistumaan vaan tekee terrori-iskuja.

"Tuuli on kyllä taivaalla ilmaista, jonka avulla ikävä kyllä on jatkuvasti vain kovasti puhallettu tuulivoimahankkeissa isoja mittavan luokan vääriä voittoja vastoin suomalaisten veronmaksajien etua."

Niin kun tämä ei ole mikään kommunismimaa vaan markkkinatalous, että jos haluat etua siitä niin pitäisi sijoittaa. Eikös se Kesko ollut sen Tuuliwatin omistaja suurelta osin, että voi sijoittaa sen osakkeisiin.

"Valtioko se nyt puuttuen ohjailee kansan lihan syömistä, tai kännykän käyttämistä yms., eikö isopalkkaisilla todellakaan ole Arkadian mäellä muuta parempaa tekemistä?!"

Ei ole puuttunut millään tavalla. Polttoaineiden verotus vaan noussut pitkän aikaa ja nousee tämänkin hallituskauden ajan. Verottamalla fossiilisia kokoajan enemmän, asiat kyllä ratkeaa ihan markkinaehtoisesti.

Kyllä se lihan hintaa helposti nostaa mutta markkinataloudessa sitä voi sitten ihan omilla rahoilla syödä sitä lihaa. Se vaan helposti alkaa maksaa enemmän.

Niin kuin Bill Gates sanoi, älkää verottako tuloja vaan kulutusta.

"Ihminen on saanut jo pitkään historiassa seurata vuosituhansien ajan globaalisessa ilmastossa jatkuvasti tapahtuvaa ihan normaalia muutosta."

Ilman ihmistä maapallon pitäisi palata siihen normaaliin jääkauteen missä oltiin kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Tuhannet vuodet on lähihistoriaa.

"Itsessään kannattamattomien tuulimyllyjen pakolliset varavoimalat toimisivat selkeästi paljon paremmin ja varmemmin koko maamme energian kustannustehokkuudessa, ihan ilman mitään tuulihärveleitä. Siis mikä mättää?!"

Ilman fossiilisia pitäisi kaataa kaikki suomen metsät ennätysnopeasti kaljuksi että saadaan energiaa. Ottamalla energiaa tuulesta, jää metsää myös paperiteollisuudelle.

Fossiiliset kun joka tapauksessa ajetaan alas joko hyvällä tai pahalla kun ne loppuvat. Vesivoimaa voisi toki rakentaa lisää pari patoallasta niin saisi lisää säätövoimaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Patrick Moore: Pitäisikö juhlia hiilidioksidia CO2?

"Poliittisessa eturintamassa, G7 johtajat suunnittelevat ”lopettaa äärimmäisen köy-hyyden ja nälän” poistamalla käytöstä 85% maailman energialähteistä mukaan lukien 98% energiasta, jota käytetään ihmisten ja tavaroiden kuljetukseen, mukaan lukien ruokatarpeet. Maailman keisarit näyttävät puetuilta valokuvassa, joka on otettu koko-uksen lopussa, mutta se on ilmeisesti kuvankäsitelty. Heidän pitäisi vaatia olevan alasti antaessaan sellaisen typerän kannanoton. Maailman korkein ilmasto-organisaatio, IPCC, on toivottomassa ristiriidassa raken-teensa ja toimeksiantonsa kanssa. IPCC on koottu puhtaasti WMO:n (maailman me-teorologinen organisaatio), säänennustajien ja YK:n ympäristöohjelman luonnonsuo-jelijoiden keskuudesta. Molemmat organisaatiot ovat keskittyneet etupäässälyhyeen aikaskaalaan, päivistä ehkä vuosisataan tai kahteen. Mutta merkittävin ristiriita liittyy paneelin mandaattiin YK:lta. Heiltä vaaditaan vain keskittymistä ”ihmistoiminnan joko suoraan tai epäsuoraan vaikutukseen ilmastonmuutokseen ilmakehän koostu-muksen muuttamisen kautta ilmakehän luonnollisen vaihtelun lisäksi”. Siis, jos IPCC havaitsisi, että ilmastonmuutos ei ole aiheutunut ihmisen vaikutuksesta ilmakehään tai, että se ei ole ”vaarallinen”, ei olisi mitään tarvetta heidän olemassaololleen. Hei-dän toimeksiantonsa on tosiasiallisesti valita puolensa maailmanlopun kannalle."

http://docplayer.fi/69955966-Patrick-moore-pitaisi...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kannattaa katsoa Martti Backmanin toimittama MOT-ohjelma vuodelta 2009. Kun kuluvan vuoden marraskuussa tulee 10 vuotta täyteen ohjelman esittämisestä, ei voi kuin ihmetellä kuinka oikeassa oltiin jo silloin. - Tuulivoima vouhotus alkoi näinä aikoina, ja ilmaston lämpenemistä piti hillitä. "Suomi on harvaan asuttu laaja maa, kyllä meille tuulivoimaloita mahtuu." Mainostettiin Suomea Brysselissä vihreiden toimesta ja "Ilmaston pelastamiseksi on pakko tehdä jotain, tuulivoimalat on ratkaisu energia- ja ilmastopolitiikkaan" -Hah haa, poliitikkoja johdettiin harhaan. - Kalliiksi tuli harharetket veronmaksajille.

MOT-ohjelman osio 3/3 kannattaa katsoa tarkkaan, sillä se pysyy asian ytimessä! Lindzen kiteyttää lopuksi hyvin, miksei ole aihetta minkäänlaiseen paniikkiin ihmisen aikaansaaman marginaalisen lämpenemisen vuoksi.

Ilmastokatastrofi 1/3:
https://www.youtube.com/watch?v=1gmJiZfyDPE&fbclid...
Ilmastokatastrofi 2/3:
https://www.youtube.com/watch?v=suySkDny-zk
Ilmastokatastrofi 3/3:
https://www.youtube.com/watch?v=cKSgj8Itbzs

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Lindzen sanoo, että hiilidioksidin lämmittävä vaikutus sen pitoisuuden tuplaannuttua ilmakehässä on asteen verran ja takaisinkytkentä puolittaa sen vaikutuksen puoleen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuo kommunismihömppä on ihan naurettavaa.

Näin se ennemminkin menee: https://www.youtube.com/watch?v=VSWGy-heYS0

Suomessa toimitaan kapitalistisesti. Etenkin finanssikapitalismilla, eli mitä enemmän on rahaa, sitä enemmän saa rahaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kuinkas valtion takuuhinta sopii kapitaliseen markkinatalouteen,veronmaksajat pakotetaan maksamaan itsessään kannattamattoman tuulisähkön tuotannosta yli puolet enemmän kuin mitä markkinaehtoisesti maksettaisiin.

Tuulivoima jyrää markkinaehtoisen tuotannon valtion tuella. 4000 miljoonan tukiraha ei minun mielestä ole ihan pikkusumma. Ei tämä mitään kapitalismia ole.

Valtion rahat suunnitelmallisesti roskatuotteen tuotantoon näyttää valtiopetokselta. Terveyttä vahingoittavaa toimintaa valtion tuella, ja tätä nämä vihreät nimby ihmiset rakentaisivat maaseudun ihmisten nurkkiin. Omat huoneet voi lämmittää sitten hiilivoimalla ja öljyllä tai toisella puolella Suomea tuotetulla tuulisähköllä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Kuinkas valtion takuuhinta sopii kapitaliseen markkinatalouteen"

Hyvin, koska kapitalistisia markkinatalouksia ei johdeta markkinaehtoisesti.

Amerikkalaiset eivät käyneet kuussa eivätkä kehittäneet puolijohdeteollisuutta, aseteollisuutta tai ilmailualaa markkinaehtoisesti. Se tehtiin verovaroilla, vähän niinkuin yritystukina.

Nytkö yhdysvallat ei sitten ole enää kapitalistinen markkinatalous?

"Ei tämä mitään kapitalismia ole."

Kapitalismia on se, että ne tuulivoimalat on yksityisessä omistuksessa eikä missään valtionyhtiössä.

Ja sitten jos rahoitus hoidetaan niin, että rikkaat saa rahat siihen ja rakennettua lisää valtion tukemana niin se on finanssikapitalismia, missä me nykyään eletään.

Kommunistinen ratkaisu olisi rakentaa valtion yhtiöllä.

"Tuulivoima jyrää markkinaehtoisen tuotannon valtion tuella."

Niinhän sen on tarkoituskin, että saadaan fossiiliset ajettua alas. Öljyhuippu häämöttää noin 25v kuluttua että sen verran on aikaa rakentaa korvaavaa energiaa tilalle.

Ihmettelen suuresti miksi uusien öljypolttimoiden myyntiä ei ole vieläkään kielletty, hävittäisi lämmitysöljyn käytön tasaisesti noin 15v aikana noin niinkuin itsestään ettei tulisi mitään äkillistä pommia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #26

Sekasotkuista ajatusta, miksi kotimaiset öljypolttimet pitää kieltää ja miksi ulkomaiset tuulivoimalat voivat saada rakennusluvat Suomesta ja valtion takuuhintaa että ulkomaiset sijoittajat saavat hyvän tuoton sijoitukselleen.

Miksi Suomi tukee hiilen kuljetusta, antaa sataman ja lastauslaitteet ulkomaisten sijoittajien hyväksi. Vaikea tasapaino.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

"miksi kotimaiset öljypolttimet pitää kieltää"

Ei öljypolttimia tarvitse kieltää vaan öljypolttimien myynti pitäisi kieltää.

Näiden elinkaari kun on jotain 15v että tuo johtaisi siihen, että kuluvan 15v aikana öljyn käyttö lämmityksessä vähenisi kun näitä uusittaisiin.

Tällä tavalla saataisiin hallitusti vähennettyä öljyriippuvuutta kun on noin 25v aikaa öljyhuippuun. Liikenneinfran öljyriippuvuus on paljon vaikeampi ratkaista.

"miksi ulkomaiset tuulivoimalat voivat saada rakennusluvat Suomesta"

Vaikka siksi kun on tuo globalisaatio ja markkinatalous eikä mitään Suomen Valtionyhtiötä rakentamassa kommunistisesti niitä voimaloita.

"ja valtion takuuhintaa että ulkomaiset sijoittajat saavat hyvän tuoton sijoitukselleen."

Sillä tavalla saadaan ne voimalat tehtyä, eli rahalla. Minusta olisi kuitenkin parempi jos saisi kotimaisille yrityksille ne tuotot.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #28

Tämä maailma on vaan semmonen paikka, että tehdäksesi tuotteellasi rahaa sinun pitää olla kilpailukykyinen. Tylsää mutta reilua ja tasapuolista. Ja aivan toivotonta yrittää saada vihreät ymmärtämään.
Vihreiden päätavoite onkin aina ollut länsimaisen demokratian ja markkinatalouden tuhoaminen, ja siinä ympäristö on vain tekosyy.

Mutta Suomi on vapaa maa. Jos ihan välttämättä haluat tuhota rahaa, niin tee se omalla riskillä ja osta maapohjaa riittävästi tuulivoimapuiston rakentamista varten. Veronmaksajien rahojen syytäminen tällaiseen hölmöilyyn pitäisi kaiken järjen mukaan olla rikoslain nojalla rangaistavaa.

Sijoittamisen perusteet voi aluksi opettaa yhdellä lauseella: "Mitä suurempi tuotto-odotus, sen suurempi riski". Se ettei tämä sijoittamisen perusajatus ole käytössä tuulivoimahankkeissa on valtion tukipolitiikka joka murtaa markkinaehtoisen talousdemokratian. Talousdemokratian vastakohta on talousoligarkia eli talousharvainvalta, jossa talous- ja rahavalta on pienellä eliitillä.

Tämä eliitti on pääsemässä määräävään asemaan Suomessa, laki luetaan jo niin kuin nämä oligarkit haluaa sitä luettavan. Pohjanmaalle ja Lappiin rakennetaan väkisin 300 metriin ulottuvia tuulivoimaloita, valittaminen on tehty mahdollisimman turhaksi ja kalliiksi eikä valituslupaa välttämättä edes myönnetä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #29

"Tämä maailma on vaan semmonen paikka, että tehdäksesi tuotteellasi rahaa sinun pitää olla kilpailukykyinen."

Mikä vika piilaaksossa sitten on? Eikö yhdysvalloissa sitten muka ole merkittävää puolijohde-, ohjelmisto- ja ilmailuteollisuutta?

"Vihreiden päätavoite onkin aina ollut länsimaisen demokratian ja markkinatalouden tuhoaminen, ja siinä ympäristö on vain tekosyy."

En minä vihreistä tiedä mutta keskusta ainakin toiminut ihan markkinatalouden mukaisesti syöttötariffeillaan ja tuulivoiman yksityisomistuksella.

"Jos ihan välttämättä haluat tuhota rahaa, niin tee se omalla riskillä ja osta maapohjaa riittävästi tuulivoimapuiston rakentamista varten."

Riskien takia on olemassa ne yritystuet.

"Veronmaksajien rahojen syytäminen tällaiseen hölmöilyyn pitäisi kaiken järjen mukaan olla rikoslain nojalla rangaistavaa."

Raha on rajaton, virtuaaliresurssi. Ei sillä ole niin väliä. Katso tästä kuinka raha toimii: https://www.youtube.com/watch?v=TDL4c8fMODk

"Sijoittamisen perusteet voi aluksi opettaa yhdellä lauseella: "Mitä suurempi tuotto-odotus, sen suurempi riski"."

Tietysti. Ja riskejä vähennetään yritystuilla.

"Se ettei tämä sijoittamisen perusajatus ole käytössä tuulivoimahankkeissa on valtion tukipolitiikka joka murtaa markkinaehtoisen talousdemokratian."

Mutta markkinatalouksien ei ole tarkoituskaan olla täysin markkinaehtoisia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #29

"Talousdemokratian vastakohta on talousoligarkia eli talousharvainvalta, jossa talous- ja rahavalta on pienellä eliitillä."

Tuotahan se on Suomessa.

Minusta se olennainen ongelma näyttäisi olevan siinä, että isoja yritystukia saa muutkin kuin pörssiyhtiöt. Silloin ne rahat virtaa varsin pienelle porukalle.

Pitäisi olla pörssiyhtiö, että voisi kuka tahansa pulliainen helposti sijoittaa siihen ja saada sitä tuottoa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #31

Saksassa energiawende on muodostunut esimerkiksi pieleen menevästä hommasta, fiaskosta. Suomi seuraa jälkijunassa.

Saksassa mitta onkin jo täynnä, tuulivoima ei valtavasta 3 biljoonan euron julkisesta tuesta huolimatta toimi. Ihan kuin kommunismi, ajatuksena hieno mutta se ei vaan toimi: "Tuulivoima on ideologista tyhmyyttä, vain pseudo-argumentit ja väärät lupaukset houkuttelevalla sanahelinällä, sekä valtion massiivinen poliittinen tukirahoitus pitävät propellit pyörimässä."
https://www.youtube.com/watch?v=rYfIEH7QHzw&app=de...

Suomessa tämä terveys-ja ympäristöhaitta, tuulivoimalat, sijoitettiin maan länsiosaan ideologiseen sähköntuotantoon, tekninen ja taloudellinen selvitys työnnettiin roskakoriin. Ahneuden piru ottaa rahat veronmaksajilta länsirannikolla aiheutetusta tuhotyöstä, tuulivoimaan kerätty julkinen raha häviää maailmalle kuin tuhka tuuleen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #32

"Saksassa mitta onkin jo täynnä, tuulivoima ei valtavasta 3 biljoonan euron julkisesta tuesta huolimatta toimi."

Huomattavan paljon Saksan sähköntuotannosta tehdään tuulivoimalla, että näkyy toimivan.

Ja jos nyt katsoit sen videon minkä linkitin niin raha ei ole ongelma, sitä saa tehtyä lisää ja ruiskutettua sinne minne halutaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #33

No,silloin on kaikki ihan hyvin, ihmetyttää vaan miksi ihmeessä Saksassakin ulistaan kun sähkö maksaa niin paljon ettei ole varaa enää sitä ostaa.

Ranskan ydinvoima ei riitä kaikille, pitää varmaan yhdistää kaikkien maiden sähköntuotanto yhteen verkkoon ja Suomen tunturit täyteen tuulivoimaloita, ehkä silloin kaikkein maiden proletaarit olisivat tyytyväisiä.

Asetetaan vielä laki joka säätää sähkömittareita ja estää sähkön ylikulutuksen, tai laki joka painaa lisää rahaa etteivät ihmiset rahan takia lopeta sähkön käyttöä. Leipäähän jaetaan jo nyt Suomen pääkaupungissa ilmaiseksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #34

"No,silloin on kaikki ihan hyvin, ihmetyttää vaan miksi ihmeessä Saksassakin ulistaan kun sähkö maksaa niin paljon ettei ole varaa enää sitä ostaa."

No pitäisi käyttää vähemmän sitten sähköä tai käyttää jotain muuta resurssia vähemmän että on enemmän rahaa sähköön. Kyllä se tuulivoima toimii mutta saksalaiset hölmönään ovat lisänneet sähkön kulutusta, siitä se ulina. Suurempi kysyntä nostaa hintaa.

Kyllä sekin on selvä asia, että sähkön hinta nousee ja öljyn käyttö taas loppuu suurimmaksi osaksi kun ylitetään öljyhuippu. Se sitten on kansakuntien ongelma ratkoa asia miten tämä tehdään mahdollisimman vähäisellä elintason heikennyksellä.

Elintaso nyt kuitenkin laskee joka tapauksessa, siitä pitää väestön ikääntyminen huolen.

"Asetetaan vielä laki joka säätää sähkömittareita ja estää sähkön ylikulutuksen, tai laki joka painaa lisää rahaa etteivät ihmiset rahan takia lopeta sähkön käyttöä."

Ennemminkin rakennusmääräys että pitää löytyä tuuliturbiini jokaisesta matkapuhelintukiasemasta ja kolmikerroksisesta tai korkeammasta kivitalosta ja kaikkien vesitornien vesi pitää pumpata tuulivoimalla.

Kannattaa myös muistaa se, että oikeasti sähköä tarvitsee lähinnä puolijohteet. Yleensä ihmiset tarvitsee liikettä, lämpöä tai kylmää ja ne kyllä saa ilman sähköäkin. Puolijohteet ei kuluta montaa wattia.

Sähkö on kuitenkin erinomaisen hyvä tapa siirtää energiaa paikasta toiseen mutta mikään itseisarvo se ei ole. Energiaa voi tuottaa myös paikallisesti ja kyllä se puukiuaskin sen saunan lämmittää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #35

Sähkölasku määräytyy tuotannon kuluista, ylimääräiset monet sadat tuulivoimalat länsirannikolla kaukana pääkaupunkiseudun sähkön tarpeesta, ja niitä varten rakennetut tiet, sähköasemat ja sähkölinjat plus sähkövero järjetöntä tukipolitiikkaa kompensoimaan, se on poliittisen järjestelmän aikaan saama sähkön hinnan nousun syynä.

Sähköntuotanto pitää perustua tutkimuksiin ja taloudellisiin totuuksiin, itsessään kannattamattomana tuulisähkö pitää pudottaa pois valtakunnan verkosta. Ei ideologia voi estää teknistä kehitystä. Nyt menee puurot ja vellit sekaisin, toiset puhuu aidasta ja toiset aidan seipäistä.

Ilmastonmuutosta ei voi sekoittaa sähköntuotantoon, ihmiset ei käytännössä vaikuta ilmastonmuutoksen etenemiseen yhtään mitään. Ilmasto muuttuu luonnollisesti.

Tuulivoimaloiden ostamista Suomeen vauhditti ministerin perheen bisnekset. Yli kolminkertaisen valtion takuuhinnan maksaminen sekunda tuotteesta oli petos ilmastonmuutos verukkeella.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #36

"Sähkölasku määräytyy tuotannon kuluista, ylimääräiset monet sadat tuulivoimalat länsirannikolla kaukana pääkaupunkiseudun sähkön tarpeesta, ja niitä varten rakennetut tiet, sähköasemat ja sähkölinjat plus sähkövero järjetöntä tukipolitiikkaa kompensoimaan, se on poliittisen järjestelmän aikaan saama sähkön hinnan nousun syynä."

Suomessa sähkön hintaa nostanut aika paljon sähköverkon myyminen, että hinnassa on nyt sitten aika paljon katetta ulkomaisten sijoittajien eduksi.

"Sähköntuotanto pitää perustua tutkimuksiin ja taloudellisiin totuuksiin, itsessään kannattamattomana tuulisähkö pitää pudottaa pois valtakunnan verkosta."

Taloudellinen totuus on se, että erittäin lyhyellä aikavälillä pitää pärjätä ilman öljyä, mikä kattaa jotain 23% Suomen energian kulutuksesta. Lähitulevaisuudessa pitää pärjätä ilman mitään fossiilisia ja pitkällä aikavälillä pitää pärjätä myös ilman ydinvoimaa.

Yksinkertainen fakta on se että kun resurssi on rajallinen ja resurssin kulutus kasvaa kaiken aikaa niin se loppuu aika nopeasti. Pelkästään öljyriippuvuuden hoitaminen nostaa energian kysyntää valtavasti, että tarvitaan se OL-3 kuin myös tuulivoimaa.

"Ilmastonmuutosta ei voi sekoittaa sähköntuotantoon, ihmiset ei käytännössä vaikuta ilmastonmuutoksen etenemiseen yhtään mitään. Ilmasto muuttuu luonnollisesti."

Luonnollinen ilmastonmuutos tarkoitaa kylmenemistä kun se aurinkovakio laskee mutta ilmasto sen sijaan lämpenee, että se on sitten ihmisen aiheuttamaa. Et ole kyennyt todistamaan mitään ihmisestä riippumatonta prosessia mikä muuttaa maan emissiivisyyttä ja albedoa. Ihmisen tekemiä muutoksia sen sijaan löytyy mikä nähdään vaikka metsien hakkuuna palmuöljyn muodossa tai 50 kertaisina hiilidioksidipäästöinä mitä tulivuorista tulee.

https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_model#Zero-d...

Ilmastonmuutos on kuitenkin eri asia kuin resurssien loppuminen, että fossiilisista pitää hankkiutua eroon siksi että saadaan hallitusti muutettua yhteiskuntaa että pysyy toimivana. Näistä kiireellisin on öljy.

70-luvun öljykriisi osoittaa sen, että muutokseen pitää valmistautua. Öljyhuippu lisäksi sellainen, että sen huomaa vasta sitten kun se on jo ylitetty ja öljyn hinta alkaa nousta rajusti. Joku saksalaisten sähkön hinta on siihen verrattuna pientä kun öljyn voimalla liikutetaan hyvin paljon kaikkea yhteiskunnassa.

"Ei ideologia voi estää teknistä kehitystä."

Ei niin. Sinulla on jokin sairas ideologia jostain markkinaehtoisuudesta vaikka Suomessa pyritään siihen tekniseen kehitykseen rakentamalla energiahuolto tapahtumaan kestävällä tavalla. Se teknologinen kehitys tehdään tietenkin yrityistuilla kuten USA:ssa puolijohdeteollisuus, näin asiat kehittyy markkinataloudessa.

Saat edelleenkin esittää millä tavalla saadaan korvaava energia tilalle vai pitäisikö mielestäsi palata johonkin kivikauteen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Sinulla on jokin sairas ideologia jostain markkinaehtoisuudesta vaikka Suomessa pyritään siihen tekniseen kehitykseen rakentamalla energiahuolto tapahtumaan kestävällä tavalla."

- Tuulivoima katastrofia ei voi korjata kaksinkertaistamalla jo syntynyt vahinko. Kestävään kehitykseen ei kuulu ideologinen tuulivoima, ajoittainen sähköntuotanto ja rinnalla on jatkuvassa valmiudessa toinen sähköntuotantomuoto, se se vasta järjetöntä on. Vähemmälläkin tuhovoimalla päästään kivikauteen, hitaasti mutta varmasti se katastrofi tulee vastaan tuulimyllyjen kanssa. Usan puolijohdeteollisuus on yliopistojen ja asiantuntijoiden kehittämää tekniikkaa, Tuulivoimaloiden tekniikka on peräisin kivikaudelta, eikä siihen päässeet yliopiston tutkijat ja energiateollisuuden asiantuntijat antamaan apua. Suomessa asiantuntijana oli vihreiden ylioppilas Oras Tynkkynen Matti Vanhasen hallituskaudella.

"Ilta-Sanomien mukaan Mauri Pekkarisen vävy, sijoitusyhtiö Taaleritehtaan tuulivoimasta vastaava johtaja Taamir Fareed toimi asiantuntijana, kun pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kakkoshallitus laati vuonna 2008 Suomelle pitkän ajan ilmasto- ja energiastrategian. (asiantuntijana toimi vihreiden kansanedustaja, valtiotieteen ylioppilas Oras Tynkkynen)
Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimi Taamir Fareedin tuleva appi, silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Selonteko sisälsi tuulivoiman tukemiseen liittyviä laskelmia."

https://www.verkkouutiset.fi/is-asiakirjat-paljast...

"IS: Asiakirjat paljastavat Mauri Pekkarisen perheen tuulivoimakytkökset"
Syöttötariffi laki runnottiin eduskunnassa läpi ministeri Mauri Pekkarisen johdolla, vaikka oli tiedossa ministerin esteellisyys joka jätettiin tutkimatta. - "Ne on ihan härskejä"
http://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000898114.html

"Saat edelleenkin esittää millä tavalla saadaan korvaava energia tilalle vai pitäisikö mielestäsi palata johonkin kivikauteen."
- Ensinnäkin blogi on minun alustama, eli minä en kaipaa kuin US:n hyväksynnän mielipiteen esittämiseen. Yksi huomattava tuuli- ja aurinkovoiman paradoksi on se että niillä korvataan päästötöntä vesivoimaa! Jos tuuli- ja aurinkovoimaa rakennetaan merkittävästi lisää, joudutaan säätö- ja varavoimaksi rakentamaan fossiilisia, jolloin hiilidioksidipäästöt kasvavat, eivät laske.

Vesivoimaloiden ajoittainen käyttö taas kuluttaa jokiuomia ja luontoa, veden virtausnopeus nousee ja laskee.
Ei yhtään tuulivoimalaa olisi rakennettu Suomeen ilman järjettömän suurta valtion takuuhintaa. Haitat olisi saatu pysymään maan rajojen ulkopuolella, jos poliitikot olisivat kuunnelleet energia-alan asiantuntijoita.

Haittavaikutuksia terveyteen tuulivoimaloilla on 100% varmuudella, sen
on saksalainen tutkijaryhmä osoittanut tieteellisessä tutkimuksessa.
https://sternkekandidatkreistagvg.wordpress.com/20...

Tavallinen ääni vaimenee normaalisti 6 dB etäisyyden tuplaantuessa, ei
kuultava matalataajuinen ääni vaimenee vain 3 dB etäisyyden
tuplaantuessa.

"Aktuella vetenskapliga rön tyder också på att den vanliga modellen
för sfärisk spridning av ljud för vindkraftverk kan ifrågasättas:
modellberäkningar visar att vid avstånd större än 800 meter fås en
bullerminskning på 3 dB per avståndsfördubbling istället för 6 dB som
man för hörbart ljud kan utgå ifrån. Med stöd av mätningar kunde man
även fastställa att infraljudet kan förstärkas inne i byggnader genom
resonanser och interferenser."
http://www.klimatupplysningen.se/2019/06/12/vindkr...

Terveyshaitan aiheuttaminen ei ole millään sopimuksella hyväksyttävää.

Ääniaallot etenevät normaalina palloleviämisenä, jolloin äänet
vaimenevat edetessään nopeasti ympäristöön.
Matalat ääniaallot voivat noudattaa sylinterimäistä etenemistä,
jolloin vaimeneminen on 3 dB matkan tuplaantuessa.

"The propagation of low-frequency noise outdoors was studied using as
the source a large (803 diameter) 4-megawatt horizontal axis wind
turbine.
- w
Acoustic measurements were made with low-frequency microphone systems
placed on the ground at five downwind sites ranging from 300 m to
10,000 m (6.3 mile) away from the wind turbine.. The wind turbine
fundamental was 1 Hz and the wind speed was generally 12 - 15 m/s at
the hub height (80 m). The harmonic levels, when plotted versus
propagation distance, exhibit a 3 dB per doubling of distance
divergence. Two plausible explanations identified for this cylindrical
spreading behavior were propagation of the low frequency wind turbine
noise via a surface wave and downwind refraction. Surface wave
amplitude predictions were found to be more than 20 dB smaller than
the measured levels. Ray-tracing results were used to qualitatively
explain measured trends, A normal mode approach was identified as a
candidate method for low-frequency acoustic refraction prediction."
https://waubrafoundation.org.au/wp-content/uploads...

Ja niin kuin olen asian esittänyt joka kantilta blogissa, tuulivoiman rakentaminen Suomeen on ollut todellinen fiasko, katastrofi ihmisten ja luonnon kannalta. - Härski oma-etu johti poliitikot harhaan!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Tuulivoima katastrofia ei voi korjata kaksinkertaistamalla jo syntynyt vahinko. Kestävään kehitykseen ei kuulu ideologinen tuulivoima, ajoittainen sähköntuotanto ja rinnalla on jatkuvassa valmiudessa toinen sähköntuotantomuoto, se se vasta järjetöntä on."

Pekkarinen muistaakseni sanoi itse, että tuulivoiman rakentaminen tarvitsee hänen mielestään myös vesivoiman lisäämistä.

Olen samaa mieltä, että pari patoallasta lisää tasaamaan tuotantoa.

"Yksi huomattava tuuli- ja aurinkovoiman paradoksi on se että niillä korvataan päästötöntä vesivoimaa!"

Öö... ei?

Tuulivoima, vesivoima ja biomassa ovat kaikki välillistä aurinkovoimaa. Energian lähde on auringossa ja näitä kannattaa kaikkia lisätä niin paljon kuin saadaan järkevästi, kestävällä tavalla hyödynnettyä.

"Ensinnäkin blogi on minun alustama, eli minä en kaipaa kuin US:n hyväksynnän mielipiteen esittämiseen."

Ja minä osoitin että mielipiteesi sisältää vakavia loogisia virheitä. Öljy kun poistuu energiapaletista, siitä jää valtava energia vaje. Öljyä seuraa maakaasu parin vuosikymmenen viiveellä.

"Jos tuuli- ja aurinkovoimaa rakennetaan merkittävästi lisää, joudutaan säätö- ja varavoimaksi rakentamaan fossiilisia, jolloin hiilidioksidipäästöt kasvavat, eivät laske."

Kun ei tarvitse. Voidaan rakentaa pari patoallasta lisää ja energian kulutusta voidaan säädellä. Kesäaikaan suomessa lisäksi toimii aurinko, että silloin kun ei tuule, paistaa aurinko. Jotain säätövoimaa siis tarvitsee lähinnä talvisin, silloin kun ei tuule. Ja siitä ei päästöä tule mikäli se tehdään biomassalla.

Sillä kyllä on rajansa kuinka paljon nykyisellä teknologisella osaamisella energian varastointia voidaan tehdä ja kuinka paljon energian kulutuksen säätöä voidaan tehdä.

"Vesivoimaloiden ajoittainen käyttö taas kuluttaa jokiuomia ja luontoa, veden virtausnopeus nousee ja laskee."

Vesivoimaloihin lähinnä tarvitsee rakentaa kaloja verten jotain reittejä ja ympäristösyistä joutuu varmaan kutuaikaan rajoittamaan käyttöä.

Jokiuomia voi kyllä sitten ruopata.

"Usan puolijohdeteollisuus on yliopistojen ja asiantuntijoiden kehittämää tekniikkaa"

Valtion tuella. Avaruusohjelman avulla sitä rahaa lapioitiin sinne, kuin myös sotaleluprojektien yhteydessä.

"Haittavaikutuksia terveyteen tuulivoimaloilla on 100% varmuudella, sen
on saksalainen tutkijaryhmä osoittanut tieteellisessä tutkimuksessa."

Mutta vain isoilla voimaloilla ja lähietäisyydellä. <100kW voimaloilla ei tiettävästi ole mitään harmia eikä myöskään isommilla kunhan on välimatkaa riittävästi.

Se tarkoittaa sitä, että isoimpien voimaloiden rakentamisen sijaintia pitää selvittää tarkemmin.

"Terveyshaitan aiheuttaminen ei ole millään sopimuksella hyväksyttävää."

Ei niin. Se ei kuitenkaan tee tuulivoimasta mitenkään kelvotonta kun Suomi on täynnä tuulivoimaloita mitkä eivät aiheuta terveyshaittaa.

"Ja niin kuin olen asian esittänyt joka kantilta blogissa, tuulivoiman rakentaminen Suomeen on ollut todellinen fiasko, katastrofi ihmisten ja luonnon kannalta"

Et ole esittänyt edelleenkään miltään kantilta miten lähitulevaisuudessa loppuvat fossiiliset sitten korvataan etkä myöskään sitä miksi tuulivoimasta valittajat ovat kaikki jossain satakunnassa kun muuta Suomea ei haittaa tai myöskään sitä, että Persiassa todistettavasti on 1000v toiminnassa ollut tuulivoimala mikä osoittaa tuulivoiman olevan kestävä tapa tuottaa energiaa ihmisten tarpeisiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Blogissa esitin tuulivoiman kelvottomuuden, eikä tullut mitään sellaista esille että minun pitäisi perua sanaakaan mielipiteestä.

"Tuulivoima tuottaa kelvotonta vaihtelevaa sähköä, tappaa linnut ja syö valtion verovaroja, sotkee energiamarkkinat, uhkaa kantaverkon vakautta ja huoltovarmuutta, sotkee maiseman ja jättää käyttöikänsä päättyessä purkukustannukset veronmaksajalle ja nostaa sähkön hinnan pilviin kuten on Saksassa käynyt. Tämä johtuu siitä kun tuulivoimaa rakennetaan Pohjanmaalle tai Lappiin, mutta kulutus tapahtuu etelämpänä ja tarvitaan kalliit investoinnit siirtoyhteyksiin. Ei tuulivoimalat ole päästöttömiä, ne sisältävät piilopäästöjä joita salataan markkinoinnissa. Voimaloiden materiaalihankinnat ovat moninkertainen ympäristörasite, koska tuulivoimalla on niin heikko hyötysuhde. Perustamis/raivaustyöt ovat rasite luonnolle ja käytönaikaiset huolto ja lämmityskulut syövät kannattavuutta."

Vaihtoehtoja on ainakin modulaariset pienet ydinreaktorit, niitä voidaan tuoda valmiina sinne missä sähköä tarvitaan, eikä ne tuota tuulivoimaloiden ongelmaa ympäristöön.

Öljyn loppua on jo pitkään ennustettu, toistaiseksi korvaavia nesteitä on tehty ja hyvin nekin pitävät rattaat pyörimässä.

Nyt tuhlataan rahat roskaan,ja pilataan ympäristö ensin. Hetken päästä roskat pitää siivota pois, voi olla että tämänpäivän lupaukset unohtuu eikä vastuun kantajia löydy tuulivoimaloiden rakentajista. Poliittinen vastuu tästä on kuitenkin jo kuollut ja kuopattu, eikä kukaan tunnusta enää tuulivoimaloiden halaajaksi.

Terveyshaitta jää yhteiskunnan vastuulle, eikä se ole mitään halpaa hoitoa. Vahingon aiheuttaja korvaa yleensä syntyneet kustannukset. Se nähdään vielä kuinka syylliset kiertävät vastuunsa. Enhän minä mitään, toiset sen päättivät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset