hannuaro1

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveyshaitat

Tuulivoimamelu on yhteydessä asukkaiden unihäiriöihin

Tuulivoimamelusta on saatavilla yhä enemmän objektiivista tutkimusta, joka varmistaa tuulivoimaloiden aiheuttaman melun ja välkkeen yhteydestä asukkaiden kertomuksiin univajeesta ja unihäiriöistä.

 

KHO ja tuulivoima päätökset?

KHO ratkaisee tuulivoimaloiden haittavaikutukset ideologisen mielipiteen mukaan ja politiikka tukee päätöksiä. Ideologia, politiikka ja yksityisen haitallisen liiketoiminnan tukeminen veronmaksajien kustannuksella on vienyt luottamuksen viranomaisten työstä. Se ei ole enää puolueetonta työtä yhteiskunnan parhaaksi. Muutos on niin selvä ettei sitä voi olla huomaamatta. Korruptio, lahjonta ja hyvä veli kähminnät, palvelu palvelusta, jne. järjestelevät päätöksiä politiikassa ja oikeusistuimissa. 

 

Vahingon aiheuttaja on ensisijaisesti korvausvelvollinen

Tuulivoimaloiden tuottamat ilmanpaine-aaltojen piikit ovat aiheuttamassa terveyshaittojen korvausvaatimuksista Suomeen todella kalliin pommin. Pitkien siipien kärjistä lähtevät ilmanpaine-aaltopiikkeihin ihmiset ja eläimet reagoivat aivoilla, eläimet lähtevät pakoon, mutta ihmisillä ei ole kodeistaan mahdollisuuksia lähteä pakoon. Ensin elimistö yrittää estää vaurioita, esim. kuulo heikentyy, mutta kaikki vahingot elimistössä pikkuhiljaa voivat aiheuttaa kuolemaan johtavia vaurioita, jos asuu liian pitkän ajan tuulivoimaloiden aiheuttaman paineaalto piikkien vaikutuksille alttiina.

Viranomaiskontrolli pettää tuulivoimabisneksessä

Ennakkovalvonta Suomessa on pettänyt pahasti, sitä ei käytännössä ole, homma tarkoittaa toiminnanharjoittajaan kohdistuvaa viranomaiskontrollia, joka tapahtuu ennen toiminnan aloittamista. Lisäksi yleinen selvilläolovelvollisuus koskee kaikkia hankkeita, eikä pelkästään tuulivoimatoimijoita. Nyt odotetaan viranomaisten olevan selvillä hankkeista, ja kun eivät ole, homma on livennyt "pois käsistä".

Riippumaton meluntorjuntatyöryhmä on saanut työnsä valmiiksi! Lehdistötiedote!

Tuulivoimateollisuudesta riippumaton työryhmä on jättänyt tuulivoimameluun liittyvän raportin. Lehdistötiedote pidettiin viime viikolla, perjantaina 16.10.2015

Independent Noise Working Group – Press Release

http://scotlandagainstspin.org/2015/10/independent-noise-working-group-press-release/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Matalataajuinen melu pitää hereillä

Matalataajuinen melu yhdistettynä amplitudimodulaatioon aiheuttaa ihmisille ärsytyskynnyksen ylittävän melun, joka jatkuvana häiriönä haittaa nukkumista ja päivällä keskittymistä. Kyseessä on vakava häiriö ihmisten asuinalueeseen liitettynä. Nykyiset teollisuusluokan tuulivoimalat ovat häiriön aiheuttajana. https://soundcloud.com/mediehuset-ingeni-ren-a-s

Tuuliturbiinien melu voi olla terveydelle haitallista

Tuulivoimahankkeiden myötä Suomessa on virinnyt keskustelua siitä, onko tuulivoimalla vaikutuksia lähiasukkaiden terveyteen. Asiasta löytyy paljon tieteellisiä tekstejä, sekä sen osin epäterveellisyyttä todistavia että vähemmän puoltavia. Nykytiedon valossa voidaan sanoa, että tuulivoima saattaa olla tietyissä tapauksissa terveydelle haitallista – sen sijaan sen vahingollisuuden yleistävyyteen asti näytöt eivät ainakaan toistaiseksi ole riittäneet.

Tuulivoimaloiden läheismelu haitallista terveydellekin

Infraäänillä tarkoitetaan ääniä taajuusalueella  1 – 20 Hz ja matalataajuista ääntä alueella 20 – 200 Hz. Infraäänen ja matalataajuisen äänen raja on hyvin häilyvä. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä