hannuaro1

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoima tapetilla

Valehtelulla on lyhyet jäljet

Vuonna 2009 isot tuulivoimalat oli vielä pelkkä painajaisuni jonka leviämistä maakuntiin ei vielä uskottu. - toisin on käynyt. Ja vielä arvostettujen ministerien ja poliitikkojen toimesta. On harjoitettu häpeällistä oman edun hankintaa julkisista varoista, nyt takin kääntövaihe on alkanut, kts. E-R Korholan kirjoitus vuodelta 2009.

 

Valehtelulla on lyhyet jäljet

Vuonna 2009 tuulivoima oli vielä pelkkä painajaisuni jonka leviämistä maakuntiin ei vielä uskottu. - toisin on käynyt. Ja vielä arvostettujen ministerien ja poliitikkojen toimesta. On harjoitettu häpeällistä oman edun hankintaa julkisista varoista, nyt takin kääntövaihe on alkanut, kts. E-R Korholan kirjoitus vuodelta 2009.

 

Tuulivoimaa vastustetaan, koska turvaetäisyydet ovat riittämättömiä

Onko vaiko eikö ole ymmärrystä siitä mekanismista, miten matalataajuus- ja infraääni mahdollisesti ihmiseen vaikuttaa. Yleisin luulo on, että tuulivoimalan infraäänet ovat niin heikkoja, etteivät ne voi ihmistä vaurioittaa. Käsite ”vaurioittaa” pitää kuitenkin täsmentää, suoraa vaikutusta infraäänillä samalla tavalla kuin kuultavalla äänellä ei voi olla ihmisen kuuloaistiin, altistumisella pitkäaikaisesti infra- ja matalataajuusäänille ei ole riittävästi tutkittu vielä.

Mikä on tuulivoiman järkevä taso? Vai olemmeko luoneet Suomeen"tuulihölmölän"?

Sanon heti alkuun, että tietoni tähän blogiin olen saanut aikaisemmin pitkälti  Jouni Aron ja Hannu Aron asiantuntevista blogeista ja niihin ympätyistä linkeistä eri puolelle maailmaa. En ole edes varma, olenko kaiken  ymmärtänyt oikein... Miksi siis tämä aloitus näin heikoilla eväillä? Löysin vanhasta HS:sta 7.5.2015 Mielipidekirjoituksen, jonka oli kirjoittanut  tekn. lis. Tapio Pitkäranta,  otsikolla "Tuulivoiman syöttötariffi leikattava järkevälle tasolle". 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä